Лозан Панов взривява вота! Какво каза

В ДБ готвели предателство срещу него

Лозан Панов взривява вота! Какво каза | StandartNews.com

В неочаквана атака се впусна кандидат-президентът Лозан Панов срещу „Демократична България” (ДБ), която го подкрепи за предстоящите избори. В дълго послание към поддръжниците си, публикувано във Фейсбук, претендентът за „Дондуков” 2 обяви, че подозира дясната коалиция в задкулисни договорки с действащия президент и негов съперник на вота Румен Радев, както и с водача на БСП Корнелия Нинова.

Постът на Панов започва с разказ за "угоените паяци, служили на репресивната машина на Държавна сигурност". "Ренесансът им започна при управлението на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), а с идването на Бойко Борисов и дванадесетте години негово управление, те ни предложиха най-грозното и най-уродливото, което тази машина можеше да произведе", обяснява той.

И добавя: "Корените на новите момчета, които ще ни "спасяват", отново водят към "угоените паяци"". Тази препратка, както се вижда от поста, е към Румен Радев и неговото обкръжение.

Тук Панов за първи път споменава ДБ: "Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление?"

След това се прехвърля към Корнелия Нинова: "Питам се, защо никой вече не помни, че г-жа Корнелия Нинова беше част от Тройната коалиция, чийто кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост ... Именно г-жа Корнелия Нинова беше тази, която прокара стратегията за кражба, подчертавам, а не приватизация, по време на Тройната коалиция. Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат."

Кандидат-президентът тегли черта от десните към Радев и БСП: ""Демократична България" би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата "съдебна реформа", ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система.

Днес рожбите на угоените паяци - Румен Радев и Бойко Борисов - играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим."

Става ясно, че Панов се вижда като жертва на властта на Румен Радев. Конкретно посочва проблемите си с настоящия шеф на НАП Румен Спецов.

Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна", обявява той. И завършва с призив към избирателите да накажат "угоените паяци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай