Карадайъ се срещна с кмета на Видин. Какво му каза?

Михайлова обеща помощ на Видин за културното наследство

Карадайъ се срещна с кмета на Видин. Какво му каза? | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент на Движението, пи кафе тази сутрин с кмета на Видин д-р Цветан Ценков и с районния мюфтия Неджати Али. В срещата участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент на ДПС, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС и водач на листата на Движението във Видин.

ВИЖ ОЩЕ: Ерджан Ебатин изпя любимата песен на Доган и Карадайъ

Демокрацията се изгражда от два стълба – единият е върховенството на закона, правилата. Другият са човешките, гражданските и етническите права. Те вървят заедно, а не едното за сметка на другото, подчерта Карадайъ. И заяви: „Ние имаме мисията да пазим демокрацията.”.

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков разказа на Карадайъ промените в града, които е направил. Искам да включа всички граждани в промяната на Видин. Опитвам се да работя активно с всички политически сили в името на старопрестолния град, както обичам да наричам града си, защото Видин е бил централен град още от Римската империя, каза Ценков. И обясни, че древна Бонония е обединявала всички земи от Белград до Русе. Ценков е независим кмет, издигнат от СДС, но синята партия свали доверието си от него, след като стана част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент.

Районният мюфтия Неджати Али разказа на политиците от ДПС историята на джамията „Осман Пазвантоглу” във Видин и поиска нейната реставрация. Всяко поколение все повече се отдалечава от вярата, каза Али и обясни колко важна е ролята на религията в обществения живот.

Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Станислав Анастасов посетиха джамията „Осман Пазвантоглу” и библиотеката й, която е паметник на културата от национално значение. Културното наследство трябва да се пази, каза Михайлова и обеща да даде съвети на града за европейски проекти, по които може да кандидатства, за да върне пълния блясък на културно-историческите си паметници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай