Капон помогна на фирмите с компенсации за тока

Кабинетът прие предложението й в подкрепа на бизнеса

Капон помогна на фирмите с компенсации за тока | StandartNews.com

Народният представител в 45-ото и 46-ото НС Мария Капон, лидер на Единна народна партия (ЕНП) и кандидат-депутат от "Изправи се.БГ! Ние идваме" в Пловдив, зарадва бизнесът у нас. Нейното предложение за компенсации на фирмите заради скъпия ток стана държавно решение.

Радвам се, че нашето предложение на “Изправи се БГ! Ние идваме!” и персонално моето за компенсация беше прието, и то в обема на 110 лева на мегаватчас!, написа Капон във Фейсбук. И обясни, че с решението над 630 хил. фирми ще могат да се възползват от мярката. Компенсацията ще бъде в размер на 110 лв. за мегаватчас, а подпомагането ще започне със задна дата - от 1 октомври т.г. и ще продължи до 30 ноември, като компенсациите ще се изплащат до края на 2021 г.

„Средствата ще бъдат осигурени по държавния бюджет за сметка на представянето на безвъзмездни средства от АЕЦ „Козлодуй“. За компенсациите е предвиден общ бюджет от 450 млн. лв. Помощта ще се отпуска автоматично, въз основа на сключен договор между Министерството на енергетиката и търговците на електрическа енергия!", каза още Капон. И допълни: "Много добър подход за спешна реакция от страна на служебния кабинет,защото ако чакаме бюджет 2022 ще е късно за фирмите!".

Моето предложение бе оптимално 120 и минимум 70, решението за 110 ще е глътка въздух за фирмите и ще забави неизбежното увеличение на цените на фирмите! Мярката трябва да продължи до март и ще я заложа в закона за държавния бюджет от 2022 г!, обеща Капон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай