Кандидат-президентът на ВМРО на война с ректора на ВТУ

Подадох сигналът до прокуратурата е за формално провеждане на обучение за италиански граждани, които никой не е виждал, каза Милен Михов

Кандидат-президентът на ВМРО на война с ректора на ВТУ | StandartNews.com

Още преди 3 години изпратих сигнал до прокуратурата за обучението на 175 италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност. Войната ми с ректора е от дълго време. Това заяви кандидат-президентът на ВМРО Милен Михов относно причините за дисциплинарното уволнение, които разпространиха от Великотърновския университет.

"Водя война с ректора на ВТУ, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения", посочи Михов пред NOVA и обясни:

"Сигналът до прокуратурата е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал".

По думите му реакцията на университета срещу него е очаквана.

"И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново", отбеляза Михов.

Той категорично отхвърли обвиненията за "обръчи от фирми на ВМРО", участвали в ремонтите на университета.

А за причините за дисциплинарното уволнение, посочени от ВТУ, Милен Михов беше категоричен: "В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно".

В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН, каза доцентът.

Два дни по-рано ВТУ посочи 12 причини, заради които Михов е дисциплинарно уволнен, а самият той отговори на обвиненията, че вече е съобщил за уволнението и отново подава сигнал в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай