Изправя ли се Борисов срещу Радев? Плевнелиев разкри

Лекар ли ще е кандидатът на ГЕРБ за президент?

Изправя ли се Борисов срещу Радев? Плевнелиев разкри | StandartNews.com

Изправя ли се Борисов срещу Радев на президентските избори? Отговор на този въпрос даде президентът /2012-20178 Росен Плевнелиев в интервю за „Твоят ден“ по Nova News.

„В никакъв случай Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев. Това е повече от ясно.”, категоричен бе Плевнелиев. Тази т. нар „генералска битка,“ която е измислена от сценаристи, е безумна и безсмислена. Това не е битката на българския народ, а битката на живота на Радев. Това е така, защото отвъд битката му с Борисов няма нищо друго, заяви още политикът от ГЕРБ.

От битката на Радев ще страда само българският народ, каза още Росен Плевнелиев.

„Бих посъветвал Борисов да продължава да прави това, което прави. Да се поучи от грешките си. Да се върне в партията си, защото тя има бъдеще“, каза Плевнелиев и допълни: „Радев взе абсолютната власт в държавата и громи ГЕРБ“.

„Имахме много честен разговор с премиера – винаги съм го наричал така и ще го наричам, защото той написа историята на България.  Видях много добре какво се случва в страната, 45-ото и 46-ото Народно събрание (НС) и как Радев, който е брутален популист, пося раздора в страната. Заради това казах на Борисов „Дойде вълната на популизма у нас. Не е времето за такива политици като мен, които са по-скоро демократи“, сподели Плевнелиев разговора си с Борисов.

За съжаление по-скоро да, мисля, че е „мачът за вота е свирен, каза политикът.

Радев е единственият европейски президент, който с вдигнат юмрук, атакува, руши и не спазва Конституцията“, така Плевнелиев отговори на въпроса защо е отказал да бъде кандидат-президентът на ГЕРБ за идващия вот за държавен глава.

Имаме нужда от президент лекар, който да лекува нацията, каза Росен Плевнелиев и коментира различните имена за кандидат на ГЕРБ, които се завъртяха досега.

„Моето мнение е, че може да бъде голям лекар, който да ни лекува от раните на Радев. Проф. Мутафчийски и проф. Балтов също щяха да бъдат достойни, но за съжаление не искат да участват в това блато. Петър Стоянов също би бил вълшебен президент, но отказа.

Борисов ще обмисля до последния момент нещата и кой да е президентът на ГЕРБ. Важното е вицепрезидентът да е от редиците на партията, за да я сплоти“, обобщи Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай