Илхан Кючюк е домакин на делегация на АЛДЕ в България

Групата е у нас за наблюдение на предсрочните парламентарни и президентските избори

Илхан Кючюк е домакин на делегация на АЛДЕ в България | StandartNews.com
  • Групата е у нас, за да извършва наблюдение на провеждането на предсрочните парламентарни и президентските избори

В България днес пристигна делегацията на АЛДЕ, която ще извърши наблюдение на предстоящите избори. Домакин на посещението е българският евродепутат от ДПС/АЛДЕ и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк. Ръководител на групата е Адриан Васкез Лазара, който е и председател на Комисията по правни въпроси в ЕП, а нейни членове са евродепутати и експерти от Европейския парламент.

Очаква се делегацията на АЛДЕ да работи по наблюдение и анализ на въпроси, свързани с върховенството на закона и спазването на човешките права и свободи.

Програмата на делегацията включва срещи с председателя на Български Хелзински Комитет Красимир Кънев, главния прокурор Иван Гешев, Симеон Василев – основател на Фондация „Глас“ и Яков Джераси, председател на Международна фондация "България". В програмата на делегацията е предвидено и посещение на гр. Кърджали.

Делегацията на АЛДЕ ще даде пресконференция пред медиите на 06.11 (събота) от 14:00 часа в конферентната зала на хотел „Арпезос“, гр. Кърджали, където ще представи предварителните заключения от визитата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай