Герджиков с каре деветки на изборите

Инициативният комитет на професора внесе подписката му в ЦИК

Герджиков с каре деветки на изборите | StandartNews.com

Инициативният комитет, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент, внесе 9 999 подписа за регистрацията им в Централната избирателна комисия.

Очакваме проф. Герджиков да стане президент на България, каза председателят на инициативния комитет Радомир Чолаков. Според него, че най-вероятно това ще се селучи след балотаж, съобщи БТА. Харалан Александров, който също е в инициативния комитет, заяви, че като част от академичната общност смята, че хора с висок академичен статус, с дълбоко познание за обществото и за цивилизацията, могат само да допринесат за нормализиране на ситуацията в България.

Румяна Коларова, която също е в комитета, посочи, че познава проф. Герджиков и Невяна Митева от години и това, с което са я спечелили, са личните качества, които имат. Тя обясни, че за нея е изключително важно президентската институция да застане и да отстоява ролята, която има по Конституция. Президентът трябва да бъде арбитър. Той няма как да заема страна, когато имате някакъв вид състезание, обясни Коларова. Убедена съм, че г-н Герджиков ще бъде точно в тази позиция - позицията на арбитър - еднакво отдалечен от спорещите страни, заяви Коларова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай