Вторник,

Герджиков оптимист: Тези 25% може да се преодолеят

От: Стандарт -
331
Герджиков оптимист: Тези 25% може да се преодолеят
A
A
A

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25% могат да се преодолеят. Това каза в "Денят започва" кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета, като "абсурдна".

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Анастас Герджиков.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com