ГЕРБ: Служебният кабинет е най-големият купувач на гласове!

Бойко Рашков непрекъснато борави с недоказани твърдения. Всеки път, когато каже нещо подобно, няма впоследствие доказване

ГЕРБ: Служебният кабинет е най-големият купувач на гласове! | StandartNews.com

Според ГЕРБ най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет и един от тях е Бойко Рашков, който раздава по 650 лв. бонуси преди изборите на служителите на МВР. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, предаде "24 часа".

"Служебният кабинет и вътрешният министър Бойко Рашков за пореден път демонстрират арогантност и абсолютно несправяне със задачата да организират избори, което като служебен кабинет им е единствената работа. Бойко Рашков се занимава да тормози хората по страната и продължава да борави с внушения, фантазии, халюцинации. За да гарантираме някаква честност на изборите е необходимо ЦИК да се намеси", категоричен бе Митов.

Освен Рашков с "купуване на гласове" се занимават още и регионалният министър Виолета Комитова, "която раздава гъши дроб, италианско вино в кошници на служители на своето министерство; министър Велислав Минеков, който вече два пъти раздава бонуси". За това ли трябваше да теглят дълг, запита заместник-председателят на ГЕРБ.

Митов показа страница и половина текст - проверката на МВР по скандала с несертифицираните машини на склад. Той посочи, че единственият човек, който си е свършил работата е секретарката на Рашков, която е събрала вече известни факти по скандала и ги е изпринтирала на един лист.

"Във въпросната проверка няма нито един сериен номер на машина. Изобщо не е ясно какво се проверявали. Бойко Рашков не може да се справи със задачата да провери дори себе си", каза още Митов и обвини кандидата за президент Румен Радев, че не е успял да намери време да даде журналистическо интервю или да се яви на предизборен дебат. "Днес излиза с изявление към нацията. Да ме прощава, ама не сме Нова година", добави Митов и обвини Радев, че използва ресурсите на президентството, за да си прави кампания.

"Машините, които ни идват в повече, не бяха открити от силите на МВР, а от будни граждани. Изборният процес като доверие у гражданите е тежко компрометиран", каза другият зам.-председател на партията Томислав Дончев. Той предложи да се гарантира честност на предстоящия вот с няколко решения на ЦИК.

Първо да се публикуват имената на всички, които са имали достъп до складовете с машините, както и списък с всички имена, на хора, които са имали ангажимент с конфигурирането на софтуера. Да се публикуват всички серийни номера на машините, на които ще се гласува на 14 ноември, но и на всички, на които няма да се гласува, а ще останат на склад, поиска още Дончев. Той поиска и информация за транспортните планове, за да се проследи пътят на всяка машина и къде отива тя.

"Няма нищо по-демотивиращо, че гласът, който си упражнил, ще пропадне", каза още той и призова всички да гласуват, защото само това е начинът да се противопоставят избирателите на машинации", каза Дончев.

ГЕРБ внася жалба в ЦИК с 4 искания:

1. Разписките на машините да се броят на 100%, за да се сверяват с машинните протоколи.

2. Разписките, които излизат от машините за двата вида избора, да се поставят в две отделни кутии. В момента разписките за президент и за народни представители се поставят в една кутия.

3. Видеонаблюдение при отчитането на изборните резултати.

4. Осигуряване на наблюдатели IT специалисти, които да наблюдават дали машините са сертифицирани дали се ползва утвърденият софтуер.

"Бойко Рашков непрекъснато борави с недоказани твърдения. Всеки път, когато каже нещо подобно, няма впоследствие доказване. Твърдеше, че Бойко Борисов има банка, че имало подслушвания, че са се срутили километри от АМ "Хемус". Всяко нещо, което този човек каже се оказва, че не е истина", коментира Даниел Митов твърденията на Бойко Рашков от по-рано днес, че бившият вътрешен министър и водач за ГЕРБ в 26-и МИР София-област Младен Маринов се е срещал с криминално проявени за покупка на гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай