Сряда,

Филип Станев: Управлението не е турски сериал

От: СТАНДАРТ -
993
Филип Станев: Управлението не е турски сериал
A
A
A
  • Няма как управлението на държавата да зависи от Христо Иванов или Петър Илиев, каза той

"Провалените парламенти не бива да бъдат преписвани на „Има такъв народ“. Партията положи всички максимални усилия да има управление. Нашите партньори в един момент поставиха невъзможни за изпълнения условия. Дори направихме ревизия на съставите и на първия, и на втория кабинет, които предложихме." Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по бТВ Филип Станев от „Има такъв народ“.

той коментира последните социологически данни на "Галъп", според които ИТН са четвърти след ГЕРБ, Кирил Петков и БСП: „Тревогата в политиката е грешен съветник. Това означава да изпитваш някакви колебания в това, което правиш.“.

„Имам спомен от предните социологически изследвания на големите агенции за 45-я парламент те ни отреждаха трето-четвърто място, в спор с ДПС. След това за 46-я второ или трето място. В един момент станахме втори, а на следващите избори първи, макар и с много малко. Винаги си слагам една малка въпросителна в главата по отношение на социологията, без да искам да обиждам социолозите“, добави Станев.

Казусът със становището на Етичната комисия на СУ, произнесла се, че Петър Илиев е плагиатствал, е политически удар срещу ИТН, смята Филип Станев.

"Да си представим ситуацията като книга, чиято една страница вече е прелистена. Няма как като си работил с един човек в екип и той е свършил полезна юридическа работа, няма как „да го хвърлиш на вълците.“, каза Станев. И попита защо, ако е имало такъв проблем, чак сега излиза на дневен ред и защо Етичната комисия се произнесе в деня, в който ИТН са внесли документите за участие в ЦИК.

"Защо това не се е случило преди 5-6 години, когато г-н Петър Илиев е писал тази книга и дори не е работел с нас. Toва е атака срещу партията и Слави Трифонов. Не може една фигура дали ще е Христо Иванов, дали ще е Петър Илиев, който и да е, той не може да бъде препъникамък за управлението на една държава. Това не е турски сериал", категоричен бе Станев.

По думите му не случайно ИТН подкрепя Румен Радев.

"Той доказа в своя мандат, че е човек, който не просто е достоен като мъж и българин, не просто има своята бойна слава като пилот, но доказа, че работи за България. Той получи достатъчно международно уважение. Затова го подкрепихме при кандидатурата му за президентския пост", каза Станев и допълни, че ИТН ще положи максимални усилия да има правителство след изборите на 14 ноември.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com