Без проблеми стартира изборният ден в София

По маршрутите са тръгнали и подвижните секционни избирателни комисии

Без проблеми стартира изборният ден в София | StandartNews.com

Всички избирателни секции в 23 МИР в столицата са отворили, изборният ден е започнал нормално, съобщи за БТА Полина Витанова, секретар на районната избирателна комисия в района.

В 602 стационарни избирателни секции ще може да се гласува на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители днес в 23-ти МИР. В район "Витоша" са разкрити 73 секции, в "Изгрев" - 45, в "Красно село" - 92, в "Лозенец" - 79. Избирателните секции в район "Младост" са 125, в "Панчарево" - 32, в "Студентски" - 53, в "Триадица" - 103.

Подвижните секционни избирателни комисии за хора с увреждания на територията на 23 МИР са шест и се намират в районите "Красно село", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица", "Младост", "Витоша". С подвижните избирателни кутии ще могат да гласуват избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето.

Общо 19 са служебните секции, 16 секции са в COVID отделения на лечебни заведения, 25 са секциите за карантинирани, разкрити в COVID отделенията на лечебни заведения.

Изборният ден започна нормално в 24 МИР в столицата, всички секции са отворени, машините работят, съобщиха за БТА от РИК.

В 484 стационарни секции може да се гласува на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители днес в 24-ти МИР, който включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец".

Подвижните секционни избирателни комисии на територията на 24 МИР са 14 и се намират в районите "Красно село", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица", "Младост", "Витоша". С подвижните избирателни кутии ще могат да гласуват избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето.

Всяка секционна избирателна комисия за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия, е съставена от трима членове - председател, заместник-председател и секретар, посочиха от РИК.

Нормално започна изборният ден и в 26 МИР на София-област. Всички 427 избирателни секции в София-област са открити. Проблем е имало само с една машина в трета избирателна секция в Сливница, където ще се премине към гласуване с хартиена бюлетина. В момента се изготвя протокол, уточниха за БТА от РИК.

Двадесет и две е общият брой на общините в София-област. Това са Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Златица, Антон, Пирдоп, Мирково, Чавдар, Челопеч, Долна Баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай