Вторник,

Цацаров: Гласувах за различна Европа

От: Редактори -
115
Цацаров: Гласувах за различна Европа
A
A
A

Гласувах за по различна Европа, а не за бюрократична Европа. Гласувах за Европа на европейските столици и за нейните граждани. За Европа, която е по-отговорна за собствената си вътрешна сигурност и антитероризъм", заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „24 часа“, след като пусна бюлетината си със семейството си в пловдивското основно училище "Д-р Петър Берон".

12 досъдебни производства е завела прокуратурата към настоящия момент във връзка с европейските избори. Нарушенията обаче не са драстични, обясни главният прокурор Сотир Цацаров, който преди малко гласува. По думите му до 18 ч. снощи са били заведени 147 преписки и 13 досъдебни производства, от които едното е прекратено и остават 12.

За сравнение с предходните избори за ЕП, сигналите са били над 500. Според Цацаров евровотът протича повече от нормално. Във всеки град има дежурни прокурори, които са готови да реагират при евентуални нарушения. Схемите при нарушенията са вариации на досегашните. Няма по-различни модификации, посочи Цацаров.

Относно забраната медиите да публикуват екзит-полове на своите социални страници главният прокурор каза, че гледат на това като на законова разпоредба, но смята, че публикуването на междинни данни в изборния ден не би повлияло кой знае колко на хората, защото те подобно на него са определили за кого да дадат гласа си.

Той поясни, че в социалните мрежи и сега могат да се видят прогнози във вид на кулинарни рецепти, програми и т.н.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com