Тишина на „Позитано”, Станишев отвя Елена /ОБНОВЕНА/

В ГЕРБ се чакат изненади с преференциите на Емил Радев и Ивелина Василева

Тишина на „Позитано”, Станишев отвя Елена /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Спешно заседание на "Позитано" 20, социалистите се чудят какво да говорят
  • В ГЕРБ се чакат изненади с преференциите на Емил Радев, Ивелина Василева и Андрей Ковачев

Пълна тишина цари на „Позитано” 20. Нито един социалист не иска да коментира първите прогнозни данни на „Алфа рисърч”, според които ГЕРБ отнесе БСП на евровота. Въпреки твърденията на социолозите в кампанията, че разликата между двете партии е в рамките на статистическата грешка, управляващата партия би опозицията с цели 10 на сто – 33:23%. В момента на "Позитано" 20 тече спешно заседание на Изпълнителното бюро. Социалистите обмислят позицията си. Очаква се да я обявят след 20 ч.

Голямата изненада на вота се очаква да е с преференциите. Социалистите издават, че Сергей Станишев, когото Корнелия Нинова се опита да изхвърли от червената листа, е смазал с преференциален вот бившата си половинка Елена Йончева – водач на аления списък. 

Всеки втори от гласувалите на днешните избори е ползвал и преференция, съобщиха социолозите.

В ГЕРБ се говори, че много преференции е събрала Лиляна Павлова. Въпреки това очакват изненади от вота за Емил Радев и Ивелина Василева, за които е имало мощен преференциален вот. Те са съответно на 8-а и 9-та позиция в листата. Много преференции е събрал и Андрей Ковачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай