Слабаков: Няма да им цепя басма в ЕП

Ще говоря, каквото си мисля, каза кандидат-евродепутатът

Слабаков: Няма да им цепя басма в ЕП | StandartNews.com

"Не мога да разбера как нашите евродепутати се делят на някакви семейства?! Има едно семейство. Това е българското семейство. Всички други семейства - сбогом, не ме интересува дали са леви, десни или централни...". Това заяви по Нова телевизия четвъртият в листата на ВМРО Андрей Слабаков, известен кинаджия с пиперлив си език.

Той обеща да гласува против всеки закон, който е антибългарски, защото това ще рече, че е и антиевропейски. "Нали сме едно семейство?", добави Слабаков.

Няма да им цепя басма, закани се той още на Брюксел. "Те много искат да направят федерация, за да може двете държавици Германия и Франция да управляват всички останали и да им се слугува", каза още режисьорът. Заедно с него в студиото беше и третият в листата на войводите - депутатът Александър Сиди.

Сиди обясни, че Слабаков е в листата им, защото по основните теми разбиранията им напълно съвпадат. Последния път - по време на дискусията за стратегията за циганите, където Слабаков се изказал доста крайно. "Аз се изказвам крайно, защото имам познати образовани и свестни цигани и не искам някаква група хора да им петни целия етнос", отсече Слабаков.

Той поиска и тежки наказания за родителите, които не пращат децата си на училище. Настоява това да стане криминално престъпление. И попита защо в Истанбулската конвенция, където се защитават жените и децата, няма нищо за лишаване на подрастващите от ходене на училище.

Като радетел на пушенето на обществени места той обеща да се бори за това и в Европарламента. "Нямам условие да говоря нещо, което някой ми казва. Ще говоря каквото си мисля. Ще пуша, където си искам. Трябва да се пуши навсякъде", отсече Слабаков. И добави, че можело да изпуши една цигара в компанията на Жан-Клод Юнкер. Даже мислел да дойде  телевизията с две различни обувки, но се отказал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай