Симеонов: Ще защитавам националните интереси в ЕП

Българските депутати в европарламента би трябвало да бъдат единни, категоричен е лидерът на НДСВ

Симеонов: Ще защитавам националните интереси в ЕП | StandartNews.com

Защитата на националните интереси в Европарламента е моята мотивация да бъда водач на листа, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в интервю за бТВ. По думите му, е необходимо да има хора, които да следят и контролират всяка информация, свързана с нови регламенти и директиви, които засягат България.

„Българските депутати в европарламента би трябвало да бъдат единни. Лошото е, че тези, които са част от големи политически семейства в ЕС са подчинени на политиката на тези партии. Там е въпрос на оцеляване и доминиране. Това създава пречка пред вземането на различна позиция”, коментира Симеонов.

Водачът на листата на НФСБ даде като пример Истанбулската конвенция и действията на БСП и ПЕС по казуса. Симеонов допълни, че след изборите Европейският парламент ще бъде различен и ще се формират нови политически групи.

„Трябва да се запознаем с програмата, с принципите, с платформата. Аз искам да стана български евродепутат, защото знам как да отстоявам интереси. Аз съм човек на действията и съм го доказал. Като такъв мога да бъда полезен в Европейския парламент”, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че в момента не се коментират минималните нива на преките данъци, които се опитват да наложат Франция и Германия. „В момента само косвените данъци са регламентирани от ЕС. Когато стане въпрос за преките – Данък общ доход, например, там България е определила 10%, Франция и Германия искат да определят един минимум, който да е по-висок. На това трябва да се противопоставим, то се подготвя в  момента”, каза още Симеонов.

Според него Европа трябва да заяви, че няма нужда от необразовани мигранти, които са с различна култура, вяра и религия.

Валери Симеонов коментира, че приетите на първо четене промени в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната отбрана, не тласкат към убийства, а към защита на човешкия живот при опити за грабеж и посегателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай