Сряда,

Ще се боря за повече европари за Северозапада

От: Весела Коцева -
398
Ще се боря за повече европари за Северозапада
A
A
A
  • Показахме че можем успешно да защитаваме външната граница на ЕС, казва д-р Иво Ралчовски
  • Ще отстоявам приоритетите на България в сферата на здравеопазването и образованието
  • Страната ни проведе изключително успешно Европредседателство
  • Обичам риболова и съм щастлив, когато мога да отида за риба

Иво Ралчовски, специалист по очни болести, е сред най-уважаваните лекари у нас. Той е общински съветник  във  Враца. Иво Ралчовски е два пъти член на БЛС и чрез специализираната си очна клиника има възможност да помага на хиляди пациенти не само във Враца, но и в областите Видин и Монтана.  Иво Ралчовски е № 11 в листата на ГЕРБ за евровота

Д-р Иво Ралчовски, кои от приоритетите на България ще отстоявате в Европейския парламент?

В месеците след евроизборите в ЕП предстои завършването на финансовата рамка за следващия програмен период. За мен, като представител на Северозападния регион, който има нужда от инвестиции, за да продължи съживяването си, е от особена важност България да получи повече средства през този период. Смятам, че това е един от най-важните ни приоритети. Като лекар се интересувам и от приоритетите ни заложени в сферата на здравеопазването и образованието. Безспорно важна е и темата за сигурността и справянето с миграцията, която е основен проблем за целия ЕС. Благодарение на усилията на правителството на ГЕРБ в първите три месеца на годината миграционният натиск на турско-българската граница е почти нулев.

Кои ще са вашите лични каузи в Европейския парламент?

Както вече споменах, аз приемам издигането ми за кандидат в листата на ГЕРБ като поредния знак за важността на региона на Северозападна България за правителството. Затова и моята кауза е да има възможност за повече средства по линия на европейската солидарност за нашия регион.

Въпреки много добрата на работа на досегашните евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и решенията в полза на страната ни и в крайна сметка, които ЕП е взел с тяхно участие и по техни инициативи, като че ли все още съгражданите ни не разбират в достатъчна степен как това се отразява на живота им. Иска ми се да можем да „преведем“ на техния език полезността на решенията и работата на ЕП.

Как ще се борите срещу Европа на различни скорости?

Позицията на българското правителство срещу Европа на две скорости е повече от категорична. Изключително важно е лидерите на най-развитите европейски икономики да разберат, че подобен сценарий ще засили евроскептицизма в страните, които биха останали в т.нар. „периферия“ на Европа. Страната ни проведе изключително успешно Европредседателство, показахме че можем успешно да защитаваме външната граница на ЕС и към момента се справяме с миграционния натиск. Поставихме пред ЕС коренно нова перспектива за разширяването на съюза към Западни Балкани. Страната ни изпълнява успешно редица икономически показатели – на трето място сме в ЕС по очакван икономически растеж за 2020 г. – 3,6%, имаме изключително ниска безработица – 4,7%, трети сме в ЕС по привлечени инвестиции към БВП. Това показва стабилността на българската икономика и би трябвало да е в плюс за приемането ни в Еврозоната, което би премахнало опасението, че ще останем в периферията.

Каква кампания ще водите срещу двойните стандарти?

Смятам, че до този момент всички евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и всички български институции са водили кампания срещу двойните стандарти в ЕС. Политиката за това е обща между всички институции – с работата си и с популяризиране на резулататите, които постига страната ни във всички сфери трябва да покажем, че ЕС не бива да прилага политика на двойни стандарти.

Кое е вашето най-силно качество, заради което ви но минираха в евролистата на ГЕРБ?

За мен е предизвикателство и чест да бъда номиниран в листата на ГЕРБ, заедно с такива професионалисти и познати имена в ЕС като Мария Габриел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Лиляна Павлова и всички останали колеги.Основната причина, поради която съм номиниран в евролистата на ГЕРБ, е, че познавам проблемите в Северозападния регион и мога да съдействам за наваксване на изоставането на региона спрямо останалите региони в страната, а и спрямо европейските региони.

Какво правите през свободното си време и как разпускате след напрегнати моменти?

Напоследък имам все по-малко време за почивка, защото освен практиката ми в очната клиника, съм и общински съветник в Общински съвет – Враца. Предпочитаната почивка за мен е сред природата със семейството ми. Обичам риболова и съм щастлив, когато мога да отида за риба.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички