Ще се боря за повече европари за Северозапада

Показахме че можем успешно да защитаваме външната граница на ЕС, казва д-р Иво Ралчовски

Ще се боря за повече европари за Северозапада | StandartNews.com
  • Показахме че можем успешно да защитаваме външната граница на ЕС, казва д-р Иво Ралчовски
  • Ще отстоявам приоритетите на България в сферата на здравеопазването и образованието
  • Страната ни проведе изключително успешно Европредседателство
  • Обичам риболова и съм щастлив, когато мога да отида за риба

Иво Ралчовски, специалист по очни болести, е сред най-уважаваните лекари у нас. Той е общински съветник  във  Враца. Иво Ралчовски е два пъти член на БЛС и чрез специализираната си очна клиника има възможност да помага на хиляди пациенти не само във Враца, но и в областите Видин и Монтана.  Иво Ралчовски е № 11 в листата на ГЕРБ за евровота

Д-р Иво Ралчовски, кои от приоритетите на България ще отстоявате в Европейския парламент?

В месеците след евроизборите в ЕП предстои завършването на финансовата рамка за следващия програмен период. За мен, като представител на Северозападния регион, който има нужда от инвестиции, за да продължи съживяването си, е от особена важност България да получи повече средства през този период. Смятам, че това е един от най-важните ни приоритети. Като лекар се интересувам и от приоритетите ни заложени в сферата на здравеопазването и образованието. Безспорно важна е и темата за сигурността и справянето с миграцията, която е основен проблем за целия ЕС. Благодарение на усилията на правителството на ГЕРБ в първите три месеца на годината миграционният натиск на турско-българската граница е почти нулев.

Кои ще са вашите лични каузи в Европейския парламент?

Както вече споменах, аз приемам издигането ми за кандидат в листата на ГЕРБ като поредния знак за важността на региона на Северозападна България за правителството. Затова и моята кауза е да има възможност за повече средства по линия на европейската солидарност за нашия регион.

Въпреки много добрата на работа на досегашните евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и решенията в полза на страната ни и в крайна сметка, които ЕП е взел с тяхно участие и по техни инициативи, като че ли все още съгражданите ни не разбират в достатъчна степен как това се отразява на живота им. Иска ми се да можем да „преведем“ на техния език полезността на решенията и работата на ЕП.

Как ще се борите срещу Европа на различни скорости?

Позицията на българското правителство срещу Европа на две скорости е повече от категорична. Изключително важно е лидерите на най-развитите европейски икономики да разберат, че подобен сценарий ще засили евроскептицизма в страните, които биха останали в т.нар. „периферия“ на Европа. Страната ни проведе изключително успешно Европредседателство, показахме че можем успешно да защитаваме външната граница на ЕС и към момента се справяме с миграционния натиск. Поставихме пред ЕС коренно нова перспектива за разширяването на съюза към Западни Балкани. Страната ни изпълнява успешно редица икономически показатели – на трето място сме в ЕС по очакван икономически растеж за 2020 г. – 3,6%, имаме изключително ниска безработица – 4,7%, трети сме в ЕС по привлечени инвестиции към БВП. Това показва стабилността на българската икономика и би трябвало да е в плюс за приемането ни в Еврозоната, което би премахнало опасението, че ще останем в периферията.

Каква кампания ще водите срещу двойните стандарти?

Смятам, че до този момент всички евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и всички български институции са водили кампания срещу двойните стандарти в ЕС. Политиката за това е обща между всички институции – с работата си и с популяризиране на резулататите, които постига страната ни във всички сфери трябва да покажем, че ЕС не бива да прилага политика на двойни стандарти.

Кое е вашето най-силно качество, заради което ви но минираха в евролистата на ГЕРБ?

За мен е предизвикателство и чест да бъда номиниран в листата на ГЕРБ, заедно с такива професионалисти и познати имена в ЕС като Мария Габриел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Лиляна Павлова и всички останали колеги.Основната причина, поради която съм номиниран в евролистата на ГЕРБ, е, че познавам проблемите в Северозападния регион и мога да съдействам за наваксване на изоставането на региона спрямо останалите региони в страната, а и спрямо европейските региони.

Какво правите през свободното си време и как разпускате след напрегнати моменти?

Напоследък имам все по-малко време за почивка, защото освен практиката ми в очната клиника, съм и общински съветник в Общински съвет – Враца. Предпочитаната почивка за мен е сред природата със семейството ми. Обичам риболова и съм щастлив, когато мога да отида за риба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай