Ще се боря за българските производители

Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна за България, казва Илия Лазаров

Ще се боря за българските производители | StandartNews.com
  • Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна за България, казва Илия Лазаров

Главният секретар на СДС Илия Лазаров е № 17 в листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите на 26 май. Както сам каза - "за да бута отбора напред". Лазаров е завършил международно право и международни отношения и Киевския държавен университет. Стипендиант е на НАТО с изследователска стипендия. Той бе началник на кабинета на президента Петър Стоянов. От 2002 г. до 2015 г. се занимава с частния бизнес. В момента е член на съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони ЕАД“

- Г-н Лазаров, кои от приоритетите на България ще отстоявате в Европейския парламент?
- Всеки един български депутат, независимо от коя политическа сила е, задължително трябва да защитава интересите на българските производители, да създава по-благоприятни условия, така че те да бъдат по- конкурентни на европейския и извъневропейския пазар. Задължително трябва да се борим за премахване на двойните стандарти. Типичен пример за това е пакетът „Макрон“.
- Кои ще са вашите лични каузи в Европейския парламент?
- Не само моя важна кауза за България е интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз. Това ще допринесе за по-голям икономически просперитет за региона и най-вече за България. Също така, от значение е и по-голямата интеграция на външната политика на ЕС, както и на общата отбранителна политика. Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна за България.
- Как ще се борите срещу Европа на различни скорости?
- В рамките на ЕНП има консенсус по това, че всички държави в Европейския съюз трябва да се развиват икономически и политически в хармония. Това автоматически отхвърля идеята на Макрон за Европа на различни скорости. Тя е присъща за ляво-либерални формации, към които се числят Демократична България и други подобни.
- Каква кампания ще водите срещу двойните стандарти?
- Участвайки активно в групата на ЕНП в Европейския парламент, която е най-голяма и има консенсус по този въпрос. Важно е да се изработят европейски регулации, които да не позволяват едни и същи продукти да се предлагат с различно качество в различни страни.
- Кое е вашето най-силно качество, заради което ви номинираха в евролистата на ГЕРБ и СДС?
- Аз съм отборен играч и смятам, че само обединявайки усилията на всички наши представители в ЕНП може да постигнем по-добри резултати. Имам богат международен опит и владея 5 езика.
- Какво правите през свободното си време и как разпускате след напрегнати моменти?
- Най-добре разпускам в компанията на приятели и най-вече на моето семейство. Обичам да играя табла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай