Сряда,

Ще се боря за българските производители

От: Весела Коцева -
Ще се боря за българските производители
A
A
A
  • Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна за България, казва Илия Лазаров

Главният секретар на СДС Илия Лазаров е № 17 в листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите на 26 май. Както сам каза - "за да бута отбора напред". Лазаров е завършил международно право и международни отношения и Киевския държавен университет. Стипендиант е на НАТО с изследователска стипендия. Той бе началник на кабинета на президента Петър Стоянов. От 2002 г. до 2015 г. се занимава с частния бизнес. В момента е член на съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони ЕАД“

- Г-н Лазаров, кои от приоритетите на България ще отстоявате в Европейския парламент?
- Всеки един български депутат, независимо от коя политическа сила е, задължително трябва да защитава интересите на българските производители, да създава по-благоприятни условия, така че те да бъдат по- конкурентни на европейския и извъневропейския пазар. Задължително трябва да се борим за премахване на двойните стандарти. Типичен пример за това е пакетът „Макрон“.
- Кои ще са вашите лични каузи в Европейския парламент?
- Не само моя важна кауза за България е интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз. Това ще допринесе за по-голям икономически просперитет за региона и най-вече за България. Също така, от значение е и по-голямата интеграция на външната политика на ЕС, както и на общата отбранителна политика. Общата охрана на границите на Европейския съюз е изключително важна за България.
- Как ще се борите срещу Европа на различни скорости?
- В рамките на ЕНП има консенсус по това, че всички държави в Европейския съюз трябва да се развиват икономически и политически в хармония. Това автоматически отхвърля идеята на Макрон за Европа на различни скорости. Тя е присъща за ляво-либерални формации, към които се числят Демократична България и други подобни.
- Каква кампания ще водите срещу двойните стандарти?
- Участвайки активно в групата на ЕНП в Европейския парламент, която е най-голяма и има консенсус по този въпрос. Важно е да се изработят европейски регулации, които да не позволяват едни и същи продукти да се предлагат с различно качество в различни страни.
- Кое е вашето най-силно качество, заради което ви номинираха в евролистата на ГЕРБ и СДС?
- Аз съм отборен играч и смятам, че само обединявайки усилията на всички наши представители в ЕНП може да постигнем по-добри резултати. Имам богат международен опит и владея 5 езика.
- Какво правите през свободното си време и как разпускате след напрегнати моменти?
- Най-добре разпускам в компанията на приятели и най-вече на моето семейство. Обичам да играя табла.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички