„Патриоти за Валери Симеонов“ набира скорост

Според експресно проучване на Изследователски център "Спектър"

„Патриоти за Валери Симеонов“ набира скорост | StandartNews.com

Изследователски център „Спектър“: „Патриоти за Валери Симеонов“ набира скорост

Коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) набира скорост. Това стана ясно от експресно проучване на политическите нагласи за Евроизбори 2019, извършено от Изследователски център „Спектър“ в периода 29 април – 4 май и публикувано в медиите днес.

Изследването доказва, че кампанията на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“, провеждана под мотото „Вместо думи – действия“ и основана на срещи с хората - дава резултат и събира потенциал. Това е защото, кампанията на коалицията е основана повече на прагматизъм, отколкото на обещания, тук се говори какво е свършено, а не какво ще се върши, коментират социолозите.

Според проучването, освен БСП, ГЕРБ и ДПС, които несъмнено ще имат свое представителство в Европейския парламент, своите шансове имат и ВМРО-БНД, „Демократична България – Обединение“, „Патриоти за Валери Симеонов“ и Коалиция за България.

В патриотично-националистическия сектор се изостря конкуренцията между ВМРО-БНД и „Патриоти за Валери Симеонов“. Редом със силния първоначален старт на ВМРО и активността на Джамбазки (4.2%), през първата седмица от кампанията, листата, водена от лидера на НФСБ Валери Симеонов, също набира скорост (4 %). На по-задни позиции засега остава „Атака“ (1.2%), посочват от Изследователски център „Спектър“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай