Карадайъ: Централната власт има нужда от корекция

Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя и водач на листата Мустафа Карадайъ пристигна в Дулово

Карадайъ: Централната власт има нужда от корекция | StandartNews.com

Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя и водач на листата Мустафа Карадайъ пристигна в Дулово. Кандидат-евродепутатите от листата на ДПС се срещнаха с жителите на селата Черник, Паисиево, Вокил, Яребица и Правда. На предизборните срещи присъстваха и зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, народният представител Рамадан Аталай, председателя на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк и кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак и Антоанета Асенова.

Мустафа Карадайъ на предизборните срещи припомни двойния стандарт в действията на ГЕРБ в Брюксел и в България и каза защо се получава така. Защото ние в община Дулово гласуваме за тях, бе категоричен той.

В Европа гласуват за неофашизма, омразата и ксенофобията. Когато ние предложим това в България, те гласуват против. Те са едни европейци в Европа, с други действия в България. Те включиха и националистите във властта, без да има нужда от това, обясни Карадайъ.

На нас в Европа ни имат доверие и ни слушат. Защото нашата политика в Брюксел, в София и в Дулово е една и съща, обяви той.

В Европа се надига национализъм, омраза и ксенофобия. Докато при нас политиката е уважение на различните, толерантност и обединение на различните. Лидерът на европейските либерали Ханс ван Баален, който беше скоро в България затова казва „Европа има нужда от ДПС“, припомни лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ каза, че в другите партии младежки организации има само на книга и партиите ги има докато са на власт. Те не мислят за приемствеността и бъдещето. В ДПС приемственост винаги е имало и ние се грижим за бъдещето, заяви той. Затова ДПС ще го има още дълги години, защото вас ви има, се обърна към младежите Карадайъ.

Водачът на листата на ДПС каза, че тези избори са важни и за България. Само ние от ДПС имаме ясна програма за ускорено развитие на България в рамките на ЕС. На тези избори трябва да има и корекция на централната изпълнителна власт в България. На предстоящите избори ще кажем, че община Дулово има нужда от промяна, бе категоричен той.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев обясни, че страната от 2009 година върви без посока, без приоритети и инерционно. Страната се обезлюдява и децата ни са в Европа, каза той. Нашата първа задача е как да върнем хората в България, как те да не ходят в чужбина. Да останат тук, да работят тук и да не се обезлюдява страната, заяви Цонев. Програмата ни е догонваща, за да се върнат децата ни в страната, доходите да достигнат поне средния стандарт за Европа, допълни Цонев.

След проведените срещи в община Дулово екипът на Централния лъч на ДПС присъства на ифтар, даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, на който присъстваха над 750 жители на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай