Неделя,

Карадайъ: Младите са носители на промяната

108
Карадайъ: Младите са носители на промяната
A
A
A

Носителите на промяната са младите хора. Това каза по време на предизборен митинг в град Никопол председателят на ДПС и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ. Жители и гости от областта посрещнаха Централния лъч на ДПС на площада пред общината.

На нас ни вярват в Европа,  на нас ни имат доверие. Нас ни слушат в Европа, каза председателят на ДПС. Ние като ДПС, като носители на демокрацията в България, носители на промяната от Варшавския договор за да стигнем до НАТО и до ЕС. Ние днес имаме самочувствието, че трябва активно да участваме в промените в ЕС. Ние знаем как стават промените и за това залагаме на нашите млади и опитни хора, подчерта Мустафа Карадайъ.

Днес ЕС има нужда от промяна, а промяната от енергия, посочи Карадайъ. Носителите на промяната са младите хора, обяви той. „Енергията на младите хора прави промяната, но ние в ДПС знаем, че само енергията не е достатъчна. Нужен е и опитът и мъдростта. Затова в нашата листа сме заложили на приемствеността, на опита и мъдростта и енергията на младите, за да може ЕС да се промени в правилната посока, заяви лидерът на ДПС.

Ние не заслужаваме и няма да бъдем най-бедната страна в Европа. Ние от ДПС отказваме да завещаем на децата си бедността и унижението. Искаме силна България и децата ни да учат и да създават поколения тук, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Имаме нужда от силно ДПС, на местно ниво, национално ниво и в ЕП. Когато правата и свободите се нарушават в България, имаме нужда от по-висока трибуна. Тази в Брюксел и Страсбург. ДПС се превърна в универсален защитник на всички граждани на България, подчерта лидерът на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк.

ДПС излъчи младата, компетентна, експертна, амбициозна, силна, нахъсана, искаща да промени България и Европа листа, която ще работи за всеки един от  вас, каза евродепутатът Искра Михайлова.

На предизборния митинг присъстваха още народният представител Велислава Кръстева, областният председател на ДПС Плевен Енгин Кючуков, кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак и Антоанета Асенова.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички