Карадайъ: Да се обединим!

Да се обединим, за да не допуснем повече объркани хора да решават бъдещето ни, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Да се обединим! | StandartNews.com

Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бяха в Добрич. След проведени срещи с жители на  селата Зърнево, Орляк, Жегларци и Карапелит, бе проведена предизборна среща и в областния град.

Пред митинга председателят на ДПС припомни, че 1989г. дойде промяната, защото имаше 1984 г. Един младеж от Добруджа, нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, създаде нелегална организация в онази тоталитарна система и то точно тук, за да се противопостави на тази тоталитарна власт и да защитава нашите права и свободи, припомни лидерът на ДПС. Това може да направи енергията на младия човек, подчерта той. През 1989г. от затворите организираха мирните Майски протести и свалиха тоталитарната власт в България – комунизмът падна. В зората на демокрацията, пак в младежка възраст, г-н Доган създаде ДПС и когато казваме, че младежкото е в темелите на ДПС, именно точно това имаме предвид, обяви Карадайъ. Винаги знаем, че когато е трудно, имаме нужда от енергията и хъса на младите хора и точно заради това залагаме на младите, каза още той.

Водачът на листата на ДПС в европейските избори призова симпатизантите и членовете на ДПС да се обединят, за да постигнат заедно успех в изборите. Той припомни резултатите от предишните парламентарни избори, на които 100 000 гласа "отидоха в празното с гласовете на объркани хора". Заради тези, които вече ги няма, националисти днес управляват нашата Родина, обясни той.

 

Мустафа Карадайъ каза, че в Европейския парламент  ГЕРБ, заедно с нашите депутати отстояват езиковото многообразие, а идват в България и забраняват нашия език. Ето това правят тези объркани наши хора, подчерта Карадайъ. А резултатът е с „нашите камъни, по нашата глава.“ И така ще бъде, докато ни дойде акъла, бе категоричен той.

Тази Добруджа обаче се обезлюдява и както д-р Адемов цитира Йовков: „Има много мъка“. Имало е, има и днес. Мъката за това, че нашите деца днес са в Европа, а не тук. Мъката на празните къщи и на полу-празните села, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Цонев обясни, че много мъка имаше и през 1985-86-89г. Но вие превърнахте мъката от тези години в съзидание, в труд, в мир, в просперитет и в крайна сметка България днес я има на картата на Европа. Има я такава, каквато е мирна, европейска и просперираща, благодарение на вас, бе категоричен Цонев.

След проведените предизборни срещи екипът на Централния лъч на ДПС присъства на благотворителна вечеря-ифтар, дадена от председателя Мустафа Карадайъ.

На срещите присъстваха и народният представител д-р Хасан Адемов, областният председател д-р Ердинч Хаджиев и кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова и Ертен Анисова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай