Иванчева чака да се сдружава за местните избори

Ниската избирателна активност е шамар за управляващите, твърди тя

Иванчева чака да се сдружава за местните избори | StandartNews.com

Осъдената на първа инстанция за подкуп бивша кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева вече мисли за местните избори и кои формации ще бъдат нейни съюзници, стана ясно от нейно интервю за БНР.

„Ще се сдружаваме с различни граждански сдружения, движения, на които наистина им пука за България. Искаме да се променят нещата и да се престане с кражбите“, каза получилата на първа инстанция 20-годишна присъда Иванчева.

„Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Хората вече не вярват в избори, демотивирани са“, обясни тя. Според последните данни на ЦИК Иванчева е получила 1,70% от гласовете.

Тя обясни резултата и с това, че гласувалите са дали протестен вот, който сочи проблем със справедливостта: „Действително е вид протестен вот, действително хората вече съвсем са се разочаровали от многото партии и от тяхното бездействие и само обещаване. Но мисля, че те също са съпричастни с нашата съдба. На тях им стана ясно, че ние наистина сме невинни и че системата се опитва да ни смели. Това е знак, че трябва да се направи промяна“.

Иванчева заяви, че е доволна от резултата. Тя посочи, че бюджетът им за кампанията е бил 10 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай