Вторник,

Гласуват в 38 лечебни заведения в София

От: Редактори -
Гласуват в 38 лечебни заведения в София
A
A
A

В 38 лечебни заведения, санаториуми и домове за възрастни хора в столицата са разкрити избирателни секции, за да могат болните и дежурните медицински екипи да упражнят правото си на глас, съобщи БНР.

Най-голям брой секции за гласуване, разкрити в лечебни заведения – 11, има за район "Триадица". В шест санаториума в Банкя също ще може да се гласува за евродепутати. В Александровска болница има разкрити най-голям брой секции – 4, съобщи пред "Хоризонт" началник отдел "Информация" и "Сигурност" на болницата Божидар Чукерланов: "В тези четири секции, намиращите се в близост клиники, имат възможност да подадат лежащо болните своя глас. Осигурен е вътрешно-болничен транспорт, ако се налага за по-тежко подвижните и тежко болните. Създадена е организация, съвместно с избирателната комисия, която е за района. Получени са вече избирателни урни, паравани, размножителна техника. От Районното управление на МВР е създадена също организация".

По една избирателна секция има във ВМА, "Пирогов", болница "Света Ана".

В 24-ти избирателен район за столицата пациенти и медици ще могат да гласуват в Първа, Втора и Пета градска болница, както и в болница "Царица Йоанна". В 25-ти избирателен район секции ще са разкрити в АГ болница "Света София" – бившата "Тина Киркова", в болница "Надежда", в Трета градска болница и в Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в "Овча купел", както и в 6 санаториума в Банкя също има разкрити секционни избирателни комисии. В Александровска болница са разкрити 4 секции и по една във Военномедицинска академия, "Пирогов" и болница "Света Анна".

В 6 болници в градовете от Софийска област също са разкрити по една избирателна секция.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички