Гласуват в 38 лечебни заведения в София

По една избирателна секция има във ВМА, "Пирогов", болница "Света Ана"

Гласуват в 38 лечебни заведения в София | StandartNews.com

В 38 лечебни заведения, санаториуми и домове за възрастни хора в столицата са разкрити избирателни секции, за да могат болните и дежурните медицински екипи да упражнят правото си на глас, съобщи БНР.

Най-голям брой секции за гласуване, разкрити в лечебни заведения – 11, има за район "Триадица". В шест санаториума в Банкя също ще може да се гласува за евродепутати. В Александровска болница има разкрити най-голям брой секции – 4, съобщи пред "Хоризонт" началник отдел "Информация" и "Сигурност" на болницата Божидар Чукерланов: "В тези четири секции, намиращите се в близост клиники, имат възможност да подадат лежащо болните своя глас. Осигурен е вътрешно-болничен транспорт, ако се налага за по-тежко подвижните и тежко болните. Създадена е организация, съвместно с избирателната комисия, която е за района. Получени са вече избирателни урни, паравани, размножителна техника. От Районното управление на МВР е създадена също организация".

По една избирателна секция има във ВМА, "Пирогов", болница "Света Ана".

В 24-ти избирателен район за столицата пациенти и медици ще могат да гласуват в Първа, Втора и Пета градска болница, както и в болница "Царица Йоанна". В 25-ти избирателен район секции ще са разкрити в АГ болница "Света София" – бившата "Тина Киркова", в болница "Надежда", в Трета градска болница и в Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в "Овча купел", както и в 6 санаториума в Банкя също има разкрити секционни избирателни комисии. В Александровска болница са разкрити 4 секции и по една във Военномедицинска академия, "Пирогов" и болница "Света Анна".

В 6 болници в градовете от Софийска област също са разкрити по една избирателна секция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай