Сряда,

Битката с фалшивите новини цел № 1 на ГЕРБ

От: Стандарт -
452
Битката с фалшивите новини цел № 1 на ГЕРБ
A
A
A
  • Европейски супер компютър и 3D регистър на европейските паметници на културата предлагат управляващите

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПЛАТФОРМАТА НА ГЕРБ НА ЖИВО ТУК

Битката с дезинформацията и фалшивите новини е цел № 1 на ГЕРБ в Европа. Ще работим за създаването на европейска платформа за борба с дезинформацията, съобщи водачът на лисната на управляващите Мария Габриел при представянето на платформата на ГЕРБ в театър „Аразян” в НДК. По-голяма отговорност за платформите и цифрови информационни хъбове в Европа, са част от целите на евродепутатите на ГЕРБ.

Специален акцент в платформата им за изборите е медийната грамотност още от училище. Ние ще работим за защита на личните данни и сигурността на европейските граждани, каза Габриел. И обобщи: „Всичко което е незаконно офлайн трябва да бъде незаконно и онлайн”. За да могат обаче хората да съхранят своите данни, те трябва да са грамотни. Затова цифровите умения за главна задача на евродепутатите от ГЕРБ.

Създаването на европейски супер компютър е една от големите им цели. Той може да е факт пред 2022-23 г., Супер компютърът означава по-добра персонализирана медицина, по-добро земеделие. Ще работим да сме лидер в това в създаването му, каза Габриел. Тя съобщи, че за първата самостоятелна програма „Цифрова Европа” има заделени 9,2 милиарда евро.

Важен акцент в платформата на ГЕРБ е дигитализацията на европейското културно наследство. Амбицията на кандидатите на управляващата партия е паневропейска инициатива за 3D цифровизация на паметниците на културата и европейското наследство.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички