Сряда,

Производители от 8 области идват за есенния фермерски пазар на Lidl

От: Стандарт -
Производители от 8 области идват за есенния фермерски пазар на Lidl
A
A
A
  • Инициативата ще се проведе от 8-ми до 10-ти октомври на паркинга пред магазин Lidl на ул.„Тодор Каблешков“ 28, в ж.к. „Гоце Делчев“

Производители от 8 области пристигат в столицата за есенния фермерски пазар на Lidl. Разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, овче и козе сирене и кашкавал, месни деликатеси и мед, са само част от изкушенията на пазара.  Клиентите ще могат да избират и между продукти, обвързани със социални каузи, които ще допълнят пъстрия асортимент. Събитието ще се проведе от 8-ми до 10-ти октомври, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Тодор Каблешков“ 28, в ж.к. „Гоце Делчев“.

Свежи зеленчуци от петричкото село Левуново и сладки плодове от „Таткова градина“, Сливен ще открият посетителите на пазара. Тематично предложение за предстоящите студени дни са билковите тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик и билковите букети чай от с.Алино, община Самоков.

Мед, събрал лятото в буркан и разнообразни пчелни продукти ще предлагат производители от с. Козле, Хасковско и с. Габърница, Варненско.

За любителите на качествените месни и млечни деликатеси са се погрижили производители от с. Срединка – овче и телешки колбаси, ферма „Катaрино“ от Разлог и ферма „Шопар, бик и щука“ с познатата линия „Вино и мезе“ и производител от с. Железник, област Кърджали с предложенията си от козе и овче сирене.

Няма да липсва и пресният дъхав хляб от пекарна „Хлябът на Нена“, който бързо ще бъде открит по аромата от посетителите на пазара.

Клиентите ще могат да се насладят и на авторските предмети, изработени от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социалното предприятие, както и на уникалните предложения на Българска фондация Биоразнообразие, предлагаща селекция продукти, произведени в ограничени количества от малки фермери, занаятчии и професионалисти. Няма да липсват и изделията от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички