Кой е най-търсеният зимен деликатес от българите

В най-голямата търговска верига у нас Kaufland има близо 30 специални зимни месни предложения

Кой е най-търсеният зимен деликатес от българите | StandartNews.com

Суджукът смес е любимият зимен продукт на българския потребител през студените месеци според Kaufland. Клиентите на най-големия ритейлър в България могат да избират от близо 30 предложения за трапезата в този асортимент, които са специално подбрани с традиционни рецепти и подправки. Топ 5 на най-предпочитаните от тях са суджук за сушене и печене, свински гърди с кост, сланина, бабе и петрохан, като през зимния сезон 2022-2023 г. са продадени над 340 тона от тях.

Веригата работи с 11 български производители, които доставят зимния асортимент от месо на веригата. Тези стоки са активни само през периода ноември - март, като рецептите са специално подбрани за вкуса на българския потребител. Допълнително, всяка седмица, Kaufland предлага на своите клиенти ексклузивни предложения на атрактивни цени.

Всеки един регион в България има своята специфика на предпочитания – в Североизточна България, например, фаворит е суджукът за сушене и печене, докато в Северозападна - това са бабе и бахур.

Проучванията на веригата показват, че в София се консумират по-мазни артикули и на особена почит е сланината. Една четвърт от продажбите й във веригата на Kaufland в страната са се реализирали в София, а столица на зимните продукти е Враца.

Клиентите предпочитат да пазаруват от витрината с обслужване, където са и петте най-купувани артикула. Лидерът в ритейла прилага строг контрол за качеството на родните месни предложения, който преминава от производството от страна на доставчика, през приема им в централен склад и стига до филиалите преди директната продажба към крайния клиент.

Качеството и разнообразието на зимния асортимент, предлаган в Kaufland, е темата на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за месния асортимент в най-голямата търговска верига у нас в студентите месеци и интересни предложения за трапезата, които ритейлърът предлага, можете да гледате в новия епизод от рубриката.  Тази седмица на специални цени в Kaufland може да опитате редица зимни предложения като шкембе, рагу, свински бут или крака, както и суров петрохан, който е на цена от 9,99 лв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай