Фермерски вкусотии на пазара в магазин на Лидл

За осми пореден път разнообразие от фермерски вкусове ще зарадва клиентите на търговската верига

Фермерски вкусотии на пазара в магазин на Лидл | StandartNews.com

За осми пореден път разнообразие от фермерски вкусове ще зарадва клиентите на Lidl. Тази събота и неделя магазинът на веригата на бул. „Ген.Скобелев“ 62 А (Руски паметник) ще бъде домакин на традиционния фермерски пазар, с който компанията продължава подкрепата си за малките регионални производители.

На паркинга на магазина, от 10:00 до 18:00, посетителите ще открият богато разнообразие от млечни и месни продукти на „Катарино“, „Гигински манастир“ и на „Вино и мезе“. Свежи сезонни плодове и зеленчуци и различни вкусове сладка ще предложат „Таткова градина“ от Сливенско и „Фиго фрут“. Подправки от„Луда Яна“, чай и билки от „Алина“ и „Клопатар“, мед от производителите Мария Петрова и Петър Иванов, сокове и нектари от „Венец“, ядки и дори био боб от земеделския производител Димитър Петров ще бъдат част от останалите фермерски предложения.

Събитието ще постави финал на поредицата фермерски пазари, които Лидл България организира през годината в подкрепа на регионалните производители. Инициативата даде възможност за реализация на продукцията на над 100 малки земеделски производители.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Технически организатор е „Фармхопинг“ – онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 105 магазина в 49 града и близо 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай