Сряда,

Есенни изкушения на последния за годината фермерски пазар на Lidl

От: Стандарт -
352
Есенни изкушения на последния за годината фермерски пазар на Lidl
A
A
A
  • Събитието ще се състои от 5-ти до 7-ми ноември на паркинга пред магазин Lidl на ул. „Тодор Каблешков“ 28

Последният за тази година фермерски пазар на Lidl ще зарадва посетителите с разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, месни и млечни деликатеси, билкови чайове, мед и тахани. Той ще се проведе от 5-ти до 7-ми ноември, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Т. Каблешков“ 28. 

Събитието поставя финал на серията от 14 фермерски пазари, в които 74 малки регионални производители от всички области на страната реализираха своя продукция. Освен реализацията на продукция, фермерите имаха възможност да достигнат директно до крайните клиенти и съответно да получат и нови поръчки. Подкрепата на Лидл България обхваща и поемането на всички разходи, свързани с организацията, транспорта и рекламата на инициативата. Успоредно с подкрепата за малките регионални производители, фермерските пазари на Lidl дадоха възможност и на шест неправителствени организации и социални работилници да реализират свои продукти, обвързани с каузи.

Сезонни зеленчуци от петричкото село Левуново и сладки ябълки от Кюстендил ще предлагат родни производители, наред с билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик и билковите букети чай от с.Алино, община Самоков.

Мед и разнообразни пчелни продукти ще представи производител от с. Козле, Хасковско, като няма да липсва и вече познатият пчелен асортимент от с. Габърница, Варненско и разнообразие от тахани, приготвени от производител от гр. Хисаря. 

„Дивата ферма“ от гр. Маджарово ще представи за първи път своите месни продукти. За ценителите на качествените месни и млечни деликатеси отново са се погрижили и ферма „Катaрино“ от Разлог и ферма „Шопар, бик и щука“ с познатата линия „Вино и мезе“. А за винената листа към мезето се е постарала винарска изба „Магура“ от с. Рабиша. Пекарна „Хлябът на Нена“ ще допълни апетитните предложения.

Клиентите ще могат да се насладят и на ръчно изработени свещи и керамика от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социално предприятие, както и на изящни сувенири от филц и текстил, направени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“. Няма да липсват и майсторските изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията