Есенни изкушения на последния за годината фермерски пазар на Lidl

74 малки регионални производители реализираха продукцията си по време на 14 проведени фермерски пазари

Есенни изкушения на последния за годината фермерски пазар на Lidl | StandartNews.com
  • Събитието ще се състои от 5-ти до 7-ми ноември на паркинга пред магазин Lidl на ул. „Тодор Каблешков“ 28

Последният за тази година фермерски пазар на Lidl ще зарадва посетителите с разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, месни и млечни деликатеси, билкови чайове, мед и тахани. Той ще се проведе от 5-ти до 7-ми ноември, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Т. Каблешков“ 28. 

Събитието поставя финал на серията от 14 фермерски пазари, в които 74 малки регионални производители от всички области на страната реализираха своя продукция. Освен реализацията на продукция, фермерите имаха възможност да достигнат директно до крайните клиенти и съответно да получат и нови поръчки. Подкрепата на Лидл България обхваща и поемането на всички разходи, свързани с организацията, транспорта и рекламата на инициативата. Успоредно с подкрепата за малките регионални производители, фермерските пазари на Lidl дадоха възможност и на шест неправителствени организации и социални работилници да реализират свои продукти, обвързани с каузи.

Сезонни зеленчуци от петричкото село Левуново и сладки ябълки от Кюстендил ще предлагат родни производители, наред с билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик и билковите букети чай от с.Алино, община Самоков.

Мед и разнообразни пчелни продукти ще представи производител от с. Козле, Хасковско, като няма да липсва и вече познатият пчелен асортимент от с. Габърница, Варненско и разнообразие от тахани, приготвени от производител от гр. Хисаря. 

„Дивата ферма“ от гр. Маджарово ще представи за първи път своите месни продукти. За ценителите на качествените месни и млечни деликатеси отново са се погрижили и ферма „Катaрино“ от Разлог и ферма „Шопар, бик и щука“ с познатата линия „Вино и мезе“. А за винената листа към мезето се е постарала винарска изба „Магура“ от с. Рабиша. Пекарна „Хлябът на Нена“ ще допълни апетитните предложения.

Клиентите ще могат да се насладят и на ръчно изработени свещи и керамика от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социално предприятие, както и на изящни сувенири от филц и текстил, направени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“. Няма да липсват и майсторските изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай