Трима министри на форум на "Стандарт". Най-голямата енергийна дискусия(НА ЖИВО)

Въпроси към изпълнителната и законодателната власт ще поставят най-големите компании в сектора

Трима министри на форум на "Стандарт". Най-голямата енергийна дискусия(НА ЖИВО) | StandartNews.com

Бъдещето на българската енергетика през призмата на декарбонизацията ще начертае министър Христов. Той ще представи изготвената от ведомството му енергийна стратегия 2023-2053 и ще обясни ролята на енергията от възобновяемите източници /ВЕИ/, новите възможности за инвестиции в централи, използващи слънце, вятър, биомаса, водород.

ПРОГРАМАТА НА ФОРУМА "ВЛАСТ И БИЗНЕС ЗАЕДНО ЗА ЧИСТА ЕНЕРГИЯ"

Изграждането на новата енергийна инфраструктура ще представи министър Шишков. А Министър Карамфилова ще говори за зелената енергия в полза на бизнеса и битовите потребители.

Форумът ще представи възможностите за финансиране на „зелени проекти” на национално и европейско ниво.

В него ще участват енергийните експерти на водещите партии у нас – Делян Добрев (ГЕРБ), Рамадан Аталай (ДПС), Венко Сабрутев („Продължаваме промянта”) и Искра Михайлова („Взраждане”).

Въпроси към изпълнителната и законодателната власт ще поставят най-големите компании в сектора, както и представители на научните среди.

Дискусията е първото за годината събитие, част от емблематичната кампания на медия „Стандарт“ „Да! На българската зелена икономика“. То се организира съвместно със Соларна академия България и M3 Communications Group, Inc.

Форумът ще се излъчва във Фейсбук страницата на „Стандарт” от 11 часа.

https://www.facebook.com/standartnews

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай