Аталай: Има 16 млрд., институциите да помагат на бизнеса и хората

България има 16 млрд. за усвояване, каза депутатът от ДПС

Аталай: Има 16 млрд.,  институциите да помагат на бизнеса и хората | StandartNews.com

"Искам да започна с нашите послания за трагедията в Турция - нека да бъдем солидарни с тях". Таза започна изказването си Рамадан Аталай от ДПС по време на форума на "Стандарт" "Власт и бизнес заедно за чиста енергия".

"От 2017 г. ние като политическа формация отправихме послание, че еволюционното време е приключило, време е за революция. Радвам се, че енергийният министър Росен Христов намери време да направи това, което чакат целият бизнес и цялото общество - визия за енергийна стратегия. Похвално е това, има и какво още да се добави. Важно е да обърнем внимание на новите технологии и новите енергии - особено на водорода. 

Важно е да развиваме вятърна енергия, енергията от слънце и геотермалната енергия. 

Искам да кажа нещо от гледна точна на законодателството. В предпоследния и последния парламент ние направихме това, което днес са посочили от ЕК - предвидима регулаторна среда, ускоряване на достъпа до финансиране. А средства има - 12 млрд. от ПВУ и още от другите програми - България има 16 млрд., които да ги усвои.

Трябва колкото се може по-бързо заедно със законодателната рамка да се преставят проектите. Нека всички институции да бъдат в подкрепа на хората и бизнеса. Защото няма как бай Хасан и бай Мюмюн сами да направят проекта за фотоволатик на покрива. Трябва да им се окаже помощ.

Нашето послание е да сме отговорни. Да не оставим едно временно правителство да вземе решения, които са базови. Нека да направим така, че власта, бизнесът и обществото заедно да създадем среда на отговорност. Хората да излязат да гласуват, за да се направи правителство", призова Рамадан Аталай. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай