Неделя,

Аталай: Има 16 млрд., институциите да помагат на бизнеса и хората

От: Стандарт -
1057
Аталай: Има 16 млрд.,  институциите да помагат на бизнеса и хората
A
A
A

"Искам да започна с нашите послания за трагедията в Турция - нека да бъдем солидарни с тях". Таза започна изказването си Рамадан Аталай от ДПС по време на форума на "Стандарт" "Власт и бизнес заедно за чиста енергия".

"От 2017 г. ние като политическа формация отправихме послание, че еволюционното време е приключило, време е за революция. Радвам се, че енергийният министър Росен Христов намери време да направи това, което чакат целият бизнес и цялото общество - визия за енергийна стратегия. Похвално е това, има и какво още да се добави. Важно е да обърнем внимание на новите технологии и новите енергии - особено на водорода. 

Важно е да развиваме вятърна енергия, енергията от слънце и геотермалната енергия. 

Искам да кажа нещо от гледна точна на законодателството. В предпоследния и последния парламент ние направихме това, което днес са посочили от ЕК - предвидима регулаторна среда, ускоряване на достъпа до финансиране. А средства има - 12 млрд. от ПВУ и още от другите програми - България има 16 млрд., които да ги усвои.

Трябва колкото се може по-бързо заедно със законодателната рамка да се преставят проектите. Нека всички институции да бъдат в подкрепа на хората и бизнеса. Защото няма как бай Хасан и бай Мюмюн сами да направят проекта за фотоволатик на покрива. Трябва да им се окаже помощ.

Нашето послание е да сме отговорни. Да не оставим едно временно правителство да вземе решения, които са базови. Нека да направим така, че власта, бизнесът и обществото заедно да създадем среда на отговорност. Хората да излязат да гласуват, за да се направи правителство", призова Рамадан Аталай. 


Всички новини от категория ДА! На българската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com