"Златният Орфей" пред провал?

"Златният Орфей" пред провал? | StandartNews.com

Огромен скандал тресе музикалната гилдия. "Златният Орфей" е пред провал. Снощи до последно никой не можеше да каже дали ще се случи шумно рекламирането възкресение на фестивала в Слънчев бряг. В сряда срещу четвъртък беше създаден инициативен комитет за неговото спасяване. Вчера неговите членове разпространиха отворено писмо до медиите. Според тях Фондация "Генко Генов" няма пари, за да плати на всички, които са ангажирани в "Орфея", навършващ половин век от първото си издание. Бюджетът на форума, който трябва да стартира на 31 август след 16-годишно прекъсване, е около 275 000 лева.

Домакините, "Слънчев бряг" АД, поемат шатрата, в която се очаква шоуто, хотелите и храната на стотината човека в музикалната акция. Големият въпрос е от къде ще дойдат финикийските знаци за екипите на допуснатите до конкурса 25 песни, за апаратурата и за ефирното време на БНТ, която трябва да излъчва директно двете вечери.

"Няма прозрачна сметка. Има спонсори, които са готови да дадат пари в името на културата, поп музиката и "Орфея", прославил България по света. Но те не желаят средствата им да влизат в сметката на Фондация "Генко Генов" - държат да се знае кой за какво получава хонорара си", коментират от инициативния комитет. В него влизат Михаил Белчев, Иван Тенев, Александър Петров, Андрей Слабаков, Пейо Пеев, Илия Ангелов, "Ритон", Васил Стоев-Ампега, Дичо, Георги Станчев, Петко Петков, Стенли, Драгомир Драганов, Митко Кърнев... Притежателите на правата на търговската марка "Златният Орфей" са БНТ, НДК и Акционерно дружество "Слънчев бряг". "Всички сме вкарани в ужасен сценарий. Надявам се да стане ясно кой стои зад него", беше лаконична по телефона Дариана Генова, която е директор на фондацията "Генко Генов".

Те обявиха и сметка в Пощенска банка-"Юробанк България" АД, клон: пл. "България" №1
BG 10BPBI 79401064584801, BIG BPBI BGSFQ
Основание за дарение: МФ "Златният Орфей"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай