Яни радва БГ-публиката днес, хапва шопска салата

Яни радва БГ-публиката днес, хапва шопска салата | StandartNews.com

София. Концертът на магьосника Яни, покорил сърцата на милиони фенове по цял свят, е днес в зала 1 на НДК по покана на "Болкан ентертейнмънт къмпани". Той пристига за шоуто си у нас с 45 музиканти от 11 различни държави.

Той кацна обаче още в събота и имаше време и за репетиции, и да разгледа София. Яни и екипът му са поръчали местни ястия в бекстейджа. Менюто им ще включва шопска салата, лютеница и кьопоолу. В програмата мъ беше включена и разходка до храм-паметника "Александър Невски" и катакомбите, отворени специално за неговата визита.

Яни пристига с оркестъра си, известен като "Обединените нации на музиката". В бенда има кубинец, арменец, германец, венецуелец, канадец и парагваец. Към компанията се присъединяват и едни от най-аплодираните певици в света - Лоурън Желенкович и Лиса Лейви.

"Едно от най-големите удоволствия на моята професия е, че непрестанно се докосвам до нови култури и хора. Това е първото ми гостуване в България и нямам търпение да разбера повече за вас и традициите ви", казва роденият в Калимата композитор, който направи кариера в САЩ.

Спектаклите на Яни и неговия оркестър са от най-излъчваните музикални събития изобщо. Записът от концерта му навръх Акропола в Гърция е второто най-продавано видео за всички времена след Thriller на Майкъл Джексън. Зрелищните представления се превръщат в негова запазена марка. Той свири на някои от най-вълнуващите места по земята. С музиката си без думи очарова Тадж Махал в Индия, Забранения град в Китай, Роял Албърт хол в Англия и Ел Моро в Пуерто Рико. Освен всичко това Яни има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в планетарен мащаб надхвърлят 25 милиона.

С последното си турне "Свят без граници" Яни обиколи Азия, Близкия изток, Южна и Северна Америка, а сега и Европа. У нас ще представи най-доброто от творчеството си от последните 30 години - хитове от 19-те албума, но и парчета от предстоящия му нов албум Inspirato.
Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай