Васил Петров вдигна публиката на крака в Банско

Васил Петров вдигна публиката на крака в Банско | StandartNews.com

Стефка Оникян пя навръх своя рожден ден

Банско. Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Това се доказа и във втората музикална вечер в събота, когато българският Франк Синатра – Васил Петров, се качи на сцената заедно с Биг бенд – Благоевград.

Певецът от няколко години работи с оркестъра и добрата им съвместна дейност бе аплодирана от зрителите, които станаха на крака при някои от виртуозните изпълнения на Васил Петров.

„Той даде толкова силно начало на вечерта, че всички след него нямаше как да отстъпят от тази високо вдигната летва. Много добре пя не само Васко, но и всички други негови колеги, които се изявиха на сцената. Най-показателното е, че накрая публиката бе с приповдигнато настроение и си спретна купон с много танци и усмивки. Заради добрите изпълнители фестивалът спечели поплярност сред специалисти и почитатели и се превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите", заяви организаторът и създателят на джаз феста в курортния град д-р Емил Илиев.

Своя талант в събота разкриха не само Васил Петров и Биг бенд - Благоевград, но и формация "Куба Станкевич квартет" от Полша, Чайна Моузес и Рафаел Лемоние от САЩ и Франция, а финалът бе поставен от "Ейт Уийл Драйв" от Германия. Всички концерти в красивия старинен град са безплатни за зрителите благодарение на спонсора – Първа инвестиционна банка.

Една от водещите български джазови певици Стефка Оникян ще пее за жителите и гостите на Банско навръх своя 63-ти рожден ден тази вечер. Тя ще е първа на сцената, а след нея са инструментално трио „Рокис", вокално трио "Съни" и младите таланти на джаза в България. „Усещането в Банско е е неповторимо. Местните хора ни отделят голямо внимание, което ни задължава да бъдем още по-добри на сцената", каза броени часове преди да се качи на сцената Стефка Оникян. В неделната вечер публиката ще слуша още Росела Грациани & "Долче Вита" от Италия, Аксел Цвингенбергер & Кейто Сайто от Германия и Япония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай