Цеца Национале в цифри

Цеца Национале в цифри | StandartNews.com

Култовата югопевица Цеца излиза на 7 ноември в "Арена Армеец", а билетите както обикновено са вече изчерпани. Величкович е неизбежна като балканска орисия и е част от най-силните ни локални идоли. Животът й пък е като за истинска холивудска драма, в която има голяма любов и голяма раздяла, възход и падение, слава и страдание. Ето кои са най-важните факти и цифри от биографията на певицата.

Истинското й име е Светлана Величкович.

Родена е в Житораджа, село в Южна Сърбия на 14 юни 1973 г.

Мира, майката на Цеца Величкович, е учителка, а баща й Свободан е завършил висшия икономически институт.

Още от 9-годишна Светлана пее пред публиката. Първият й албум излиза през 1988 г. Голяма популярност й носи тийнейджърската песен "Цветак зановета". Още непълнолетна записва още два албума.

На 10 заработва първия си хонорар на сцената.

Завършва свинарство в селскостопанския техникум в родното си село.

До 1990 г. албумите на Цеца вече са продадени в над 350 000 копия. През 1991 г. пълнолетие отбелязва с тавата "Бабарога", където са хитовете "Волим те", "Бивши" и други.

През 1993 г. Цеца записва най-известният си и до днес албум "Кукавица". Песните се превръщат в тотален хит на Балканите.

Цеца вижда Аркан за пръв път в списание "Плейбой" в Германия. Снимката му привлякла погледа й като магнит, но тогава нямала представа, че пътищата им ще се пресекат.

Когато се запознават, тя дълго време му е любовница - Аркан е женен за Наталия. След време обаче Цеца се превръща в негова официална съпруга.

На 19 февруари 1995 г. се омъжва за Желко Ражнатович-Аркан. От брака им се раждат синът Велко през 1996 г. и дъщерята Анастасия през 1998 г.

Двамата се превръщат в най-известната двойка на Балканите. "Времето ми с него е най-хубавото в живота ми. Той беше много силен и умен човек. Невероятно добър към мен. Плени ме със силата, честността и храбростта си. Истински воин. За много хора той е герой, закрилник. Колкото и да говореха, че е груб, с мен бе невероятно нежен", казва тя за него.

Едно от най-големите нещастия, които сполетяват Цеца е убийството на Аркан на 15 януари 2000 г. Твърди, че не може да обича никой друг толкова силно, колкото него.

След смъртта на съпруга си прекарва цяла година в изолация.

Била е президент на ФК "Обилич", който принадлежеше на съпруга й Аркан.

Наричана е Богинята, Кралицата, Детето-чудо на сръбската музика, Майка на нацията, Цеца Национале...

Концертите и в Сърбия много често надвишават по публика тези на колегите й от Европа и Америка - Цеца редовно пее пред повече от 100 000.

През 2003 г. е заподозряна в укриване на членове на престъпния Земунски клан, отговорен за убийството на сръбския министър-председател Зоран Джинджич. Прекарва 121 дни в ареста, но след това е освободена, без да е доказана нейна вина. През четирите месеца зад решетките е разбрала, че е по-силна, отколкото е очаквала.

Заподозряна е в присвояване на пари от продажбата на девет футболисти (двама от които в България) от ръководения от нея ФК "Обилич". Те сменят клубовете си срещу общо 4,1 млн. германски марки и 3,48 млн. долара в периода 2000-2003 г. След продължително разследване, през април 2011-а се стига до споразумение с прокуратурата, според което Цеца се съгласява да изплати 1,5 млн. евро наказание.

По време на престоя си у нас сръбската мегазвезда ще бъде пазена от 14 човека лична охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай