Тромпетът на Венци свири сбор за най-малкти фенове на джаза

Тромпетът на Венци свири сбор за най-малкти фенове на джаза | StandartNews.com

Стара Загора. Тромпетът на Венци Благоев отново събра старозагорските деца в централния парк „Пети октомври" в понеделник вечер дни преди. Тазгодишният джазов фестивал, посветен българските композитори на джазова музика, ще стартира в четвъртък, но концертите „Джаз за деца" по традиция са очаквана прелюдия към него. Фестът ще бъде под мотото „Животът зависи от мен!" в памет на малкия Паоло, който си отиде от от този свят само на 4 годинки, прегазен безжалостно на пешеходната зона в града. Още първата вечер десетки старозагорци закачиха на реверите си жълтите лентички с призива да спазваме правилата и да бъдем отговорни.

Джаз-концертите с Венци, който като никой друг може да запали невръстните към тази вечна музика за душата, продължават във вторник и сряда отново в централния градски парк.

Съпътстващите прояви включват и още две интересни прояви Кинолекторията „Джазът в българското кино" започна също във вторник вечер с филма "Понеделник сутрин" на Ирина Акташева и Христо Писков, музиката е на Милчо Левиев. До сряда феновете на джаза и на седмото изкуство. ще видят още лентите - "Шивачки" на Людмил Тодоров, музика - Антони Дончев и "Врабците през октомври" на Анри Кулев, музика - Любомир Денев. Къщата-музей „П. Владигеров" в столицата, ще гостува- една интересна изложбата - „С ускорен ритъм", за еврейското присъствие и принос в българската музикална култура. Експозицията ще бъде открит в сряда вечер във фоайето на регионалната библиотека „Захари Княжески".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай