Петък,

Стотици фенове чакат Елена Ваенга

От: Failed to load user -
1986
Стотици фенове чакат Елена Ваенга
A
A
A

Стотици почитатели на шансона се събират довечера в 20 часа в зала номер едно на НДК за първия концерт на Елена Ваенга в София - актриса, композитор и певица, станала известна с военните си хитове. Тя започва бляскавата си кариера именно с тях. "Всички в моето семейство са били на война", призна дамата от Санкт Петербург пред "Стандарт".

И добавя, че никой от тях не иска да си спомня за ужасните години. Баба й, лекар в една от най-големите болници на някогашния Ленинград по време на блокадата, е категорична - това е тема табу.

"Когато някой започнеше да говори за войната, баба ми ставаше и отиваше в другата стая. Тя е на 90 в момента. Дядо ми отбелязва 9 май по странен начин - хората се събират на маса, а той седи, гледа в една точка, пълни чашата с водка, която не докосва, мълчи и плаче. Цялата му рота е загинала", разказва още Елена. Тя не крие, че е мъжко момиче. "Обичам откровените и открити отношения. Рядко допускам да ме обиждат и нараняват - не прощавам на никого. Черта на северния ми характер". Тя се качва на сцената за първи път на 18.

"Никога хонорарите не са били на първо място за мен. Важното е хората да са щастливи. Изобщо не съм материална. Който не ми плати навреме, го пращам по дяволите. Има по-лоши неща - болестите и смъртта. Виж, ако някой ми открадне абсолютно нищо неструващата статуетка на прабаба ми вкъщи - ще побеснея. Защото тя за мен е безценна". Много от съверемените критици наричат Елена феномен. Тя обаче твърди, че за нея семейството е на първо място. Животът на Ваенга не е бил никак лесен, но всичките си трудности преодолява благодарение на разума и на силната си вяра в Бога.

"Човек показва истинската си същност точно в труден момент. Тогава сваля маската си. Длъжен е да ги преодолява - те са му изпитания от Бога", твърди Елена. Тя печели любовта на публиката с неповторимата си артистичност, прекрасен глас и необикновени песни - досега над 800 песни. Отлично се справя с рок, джаз, романси, руски шансони - нейната запазена марка. Сега тя е в София по покана на "Жокер медиа".


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички