"Стандарт" с европейски пробив. Влезе в Европа Ностра

Организацията на ЕК застана зад каузите на "Чудесата на България"

"Стандарт" с европейски пробив. Влезе в Европа Ностра | StandartNews.com

Европейски пробив за "Стандарт". Той стана стана първата европейска медия, част от най-голямата организация за опазване на културното наследство "Европа Ностра", която е към Европейската комисия.

Новината в месеца, когато "Стандарт" отбеляза 30-ия си юбилей, донесе в София вицепрезидентът на "Европа Ностра" Пийт Яспърт. Той бе специалният гост на международния форум "Бранд България - докосни Чудесата", организиран от националната кампанията на "Стандарт" "Чудесата на България". С него дадохме старт на голямата дискусия за ребрантиране на страната ни въз основа на културно-историческото й наследство като трета съкровищница на Европа. 

Впечатлени сме от размаха и резултатите на "Чудесата на България", се казва в писмото, с което генералният секретар на "Европа Ностра" Снежка Михайлович приветства "Стандарт" с членството в организацията. Радваме се, че решихте да се присъедините към нашето голямо „семейство“ от стотици членове и асоциирани организации и отдадени личности от цяла Европа и извън нея. Заедно ще продължим да се застъпваме пред европейските, националните, регионалните и местните власти, за да гарантираме, че културното наследство е поставено там, където му е мястото: в самото сърце на европейския проект, пише още Михайлович. И декларира подкрепата на Европа за каузите на "Чудесата на България".

Анализи, коментари и интервюта по най-горещите теми - във вестник "Стандарт", който от днес е на пазара

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай