Слави и "Ку-ку бенд"- по-истински и от дъжда

Слави и "Ку-ку бенд"- по-истински и от дъжда | StandartNews.com

По-истински и от дъжда. Това бяха снощи Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" за 70 000 българи, пеещи и танцуващи на стадион "Васил Левски". Лошото време не попречи на настроението на хората, някои от които дойдоха специално за концерта от чужбина.

Мегаконцертът бе открит с малката Крисия, която облечена в дълга бяла рокля, като същински ангел, приветства тълпата, тръпнеща в очакване под дъжда. "Само след няколко секунди пред всички вас ще се отвори една врата. Врата към един свят, в който всичко е различно. И никой, който е влизал някога там, не остава същият. Светът на музиката на "Ку-ку бенд", каза талантливата певица от Разград и така започна традиционното отброяване на минутите до появата на Слави. Той дойде с лъскав мотор на сцената, с което не учуди верните му фенове, а зад него на други бяха качени неговите балерини. И наистина вратата се отвори и всички сякаш влязоха в друг свят. 

"Ако има нещо, заради което си струва да живея, то това сте вие!", каза певецът качвайки се на сцената и шоуто започна с уникална заря.

"Студио Х" бе песента, с която стартира близо 3-часовия концерт на националния стадион, препълнен от фенове на Слави и "Ку-ку бенд".

Сълзи, много сълзи в очите имаше не само на Трифонов, но и на публиката. Оказа се, че на никой не му пречи това, че вали- кой с дъждобран, кой с найлонова торбичка на главата . . . "Уникални сте, знаете ли? Не очаквах да дойдат толкова много хора - дошли сте от цялата страна, има и от чужбина. За вас го правим!", изтъкна певецът.

Публиката се наслади на невероятното изпълнение на мажоретки и духов оркестър, които с маршова стъпка се качиха на сцената и така започна "Френската гимназия". "Трябваше да обикалят целия стадион, но вие сте много и сте препречили лентата", сподели Слави, който спомена, че дъждът е объркал много от плановете му, но това не трябва да попречи на шоуто. "Няма не искам", "Цвете мое", "Лудо, младо" бяха следващите изпълнения, на които публиката избухна и пееше с пълно гърло.

Концертът не мина и без емблематичната за екипа на Слави песен "Няма такава държава", на която много хора се изправиха на крака. След нея започна мелодията на националния хим и стадионът се изпълни с развети трибагреници, а чувството да слушаш как 70 000 души го пеят заедно бе уникално.

"Планетата на децата" в изпълнение на Крисия и пианистите Хасан и Ибрахим бе важна част от програмата. Деси Добрева, Нели Петкова, Цветелина Грахич и Лили Стефанова също събраха овациите на феновете със своите изпълнения. Малко след това Слави Трифонов благодари на всички и типично в свой стил каза: "Правим това само за вас", с което много хора си помислиха, че шоуто свършва, но то тепърва предстоеше.

Трифонов често питаше приятеля си Годжи как е и дали шоуто му харесва. "Това е най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало. Благодаря ви!", каза той след вълнуващото изпълнение на националния химн. Годжи бе толкова разчустван и със сълзи на очи започна "Жива рана".

"Още, още, още . . .", скандираше публиката, след което последва близо 30-минутен бис. Хората по трибуните танцуваха и пееха заедно със своите любимци. "Стига толкова, цяла София не може да спи", каза по едно време Дългият и чу само как 70 000  души му отговарят "Нееееее". "Ще ми пратят кварталния", подметна шеговито той и продължи с най-големите си хитове.

Финалът на концерта бе с Крисия и "Моя страна, моя България". Всички се изправиха на крака и дълго аплодираха изпълнителите. Слави не пропусна да благодари на "Ку-ку бенд" и останалите участници в програмата, които изборои поименно. 

"Мокри до кости, но доволни", това казваха много от хората докато напускаха пределите на стадиона. "Няма да го забравя никога", плачеше момиче, прегръщайки гаджето си след концерта.

"Та колко изпълнители (ЧУЖДЕСТРАННИ или БЪЛГАРСКИ)могат за период от 6 месеца да препълнят АРЕНА "АРМЕЕЦ" и стадион "Васил Левски".....замислете се.Не плюйте това ,което наистина заслужава похвала.БРАВО НА СЛАВИ И ЦЕЛИЯ ЕКИП. Браво и на 70 000 българи ,които не се размекнаха от дъжда и написаха нова страница от музиКАЛНАТА история на България", написа Иван Динев-Устана във Фейсбук след концерта. "Страхотен Слави", бе коментарът на фолк певицата Галена под нейното видео от шоуто, което остави без дъх хиляди българи.

"Бяхте Велика Публика :))))", написаха музикантите от "Ку-ку бенд" във Фейсбук под снимка от концерта. Борис Солтарийски, който се появи с нова прическа, побърза да качи няколко фотоса от атмосферата зад сцената.

Велики музиканти, велик Слави, велико изживяване или историята за един невероятен концерт под дъжда, която започва с "И когато завали . . ." и ще бъде разказвана още дълго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай