Шарл Азнавур опознава София за 4 дни

Шарл Азнавур опознава София за 4 дни | StandartNews.com

Великият музикант и космополит на 30 ноември ще направи в "Арена Армеец" един от последните концерти в легендарната си кариера

Шарл Азнавур ще изнесе в София един от последните концерти в легендарната си кариера. Великият музикант и космополит излиза на 30 ноември в "Арена Армеец" за уникален спектакъл в негов стил - повече от 5000 родни фенове ще се потопят в атмосферата на автентичен френски театър. 93-годишният арменец от Париж
идва на 28 ноември за четири дни в София. Той ще участва и в серия светски събития, за които пък носи вино от личното си шато. С Азнавур са
хората от многолюдния му антураж, като сред тях са синът му Николас Азнавур със съпругата си. Особено важна е ролята на топ готвача, който пътува със звездата. Природно отгледани плодове и зеленчуци, различни видове риба и морски деликатеси, нашумели със здравословните си качества варива като чия и киноа, екзотични ядки са сред предпочитаните от Азнавур продукти. Те влизат в специалното му четиристепенно меню, сътворено от маестрото в кулинарията. Големият артист е поръчал и обилно количество натурално българско кисело мляко, споделяйки, че то е една от храните, които поддържа добрата му кондиция от десетилетия.
Азнавур, който демонстрира смайваща физическа форма, е заръчал във ВИП апартамента на хотела, където ще отседне, целият текстил и интериорите да бъдат само от естествени материали. Поискал е и множество пухени възглавници и специално килимче за ежедневните му практики по аеробика и йога. Най-популярният френски изпълнител и ученик на Едит Пиаф има доста активна програма по време на четиридневния си престой в столицата. Планират се няколко специални събития, на които той ще се срещне с дипломати, бизнесмени, общественици, избрани представителни на културния живот у нас. Ще се види и с президента Румен Радев. Кралят на френския шансон е споделил, че с удоволствие би се докоснал и до арт действителността в София. Шарл Азнавур, познат като един от най-галантните кавалери и ценител на "долче вита", е споделил още, че с нетърпение очаква да се запознае с популярни дами, които ще бъдат гости на специалните събития - защото е чувал не една легенда за красотата и изяществото на българките.
От София звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение. На рекордните 93 френският Франк Синатра през последните няколко години не е спирал да концертира в най-големите световни зали с нестихващи овации. На 24 август той получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетно присъствие на музикалната и театралната сцена. Всъщност той започва да пее на 9. Роденият в семейството на арменски имигранти като Шанур Вахинаг Азнавурян, той от най-ранна възраст се посвещава на изкуството с артистичното име Азнавур. Както се знае, неговата кръстница в музиката е Едит Пиаф - великата жрица на шансона, която не познава нотите, още от първия миг, в който чува Азнавур, разбира, че пред нея стои звезда. Веднага го вика за турнета из Франция и САЩ, на които става ясно, че той е абсолютен феномен - като автор на мелодии и изпълнител.
Азнавур твори за любовта. Написал е над 1200 песни, направил е над 100 записа и е играл в 80 филма. Пее на 5 езика и е един от най-известните французи на всички времена. Продал е над 100 милиона копия от 294 албума.
Изнесъл е хиляди концерти в над 90 държави.
Сред най-великите му хитове са "La mamma", "La bohème", „Paris au mois d'aout", "Tous les visages de l'amour", "Et moi dans mon coin", "Един живот, изпълнен с любов" от филма "Техеран 43", "She" от "Нотинг хил" и десетки други. Билети за концерта в „Арената" на 30 ноември има в Еventim - по 59 и 89 лева, вип места от 150 и 200.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай