Сензация: АББА пяха заедно след 30 години

Сензация: АББА пяха заедно след 30 години | StandartNews.com

В събота интернет малоумници обявиха за мъртъв бившия на Агнета

Сензация в Стокхолм: поп легендите от АББА най-после се събраха. 30 години след официалната им творческа раздяла бившите съпружески двойки се качиха на една сцена, за да изпеят "символично" "The Way Old Friends Do" от албума им "Super Trouper" (1980).

Невъзможното се е случило на тузарско парти в шведската столица, посветено на 50 години от запознанството на Бьорн Улвеус и Бени Андершон - феноменалните музиканти, чиито хитове остават абсолютни разбивачи на боксофиси. На международния купон били поканени гости от цял свят, работили с АББА през сравнително кратката им, но взривяваща кариера. В 18, 15 часа в залата изведнъж настъпила пълна тишина и тържествено се появили експоловинките на Бени и Бьорн - певиците Ани-Фрид Лингстад и Агнета Фелског. Четиримата са извисили гласове за парчето. Сценаристът на последния конкурс на "Евровизия", който е приятел на Бьорн и Бени е заснел уникалното събитие. Така то изригна в Twitter. "Уау! Снощи сътворихме история. AББА най-после заедно. Четиримата пяха на една сцена", е написал маестрото в социалните мрежи. "Беше невероятно. Много емоции. Осъществихме пътуване през нашата история. Беше безкрайно носталгично", заявява Ани-Фрид пред вестник "Експресен". И - повече от суперизненада. Миналата година четиримата се събраха за премиерата на шоуто "Мама миа! Партито" в стокхолмския ресторант "Тирол" в развлекателния парк "Грьона лунд". Двамата мъже имат акции в кръчмата, която се намира близо до музея на великия поп квартет. Тогава всеки от четиримата дойде на забавата с партньора си, като изрично не пожела да позира за снимка с бившия си брачен партньор. В зрелището "Тирол" участват артисти, музиканти, сервитьори и посетители. Всички пеят заедно, докато звучи безсмъртната музика "АББА".
Тези дни имаше още една новина, свързана с шампионите по продадени албуми. В събота Бьорн стана жертва на интернет малоумници, които тиражираха "новината" за смъртта му. Както можеше да се очаква и за щастие, тя се оказа силно преувеличена. Междувременно в евтината клюкарница, наречена Фейсбук, изгря специалната страница СR.I.P. Bjorn UlvaeusТ - "Почивай в мир, Бьорн Улвеус". За нула време тя събра над милион лайка, а после изчезна. Там пишеше: "В 11 часа на 4 юни нашият любим певец Бьорн Улвеус почина. Той ще ни липсва, но никога няма да бъде забравен. Моля, изразете вашите симпатии и съболезнования, като коментирате или лайквате тази страница". Стадният инстинкт се включи на секундата и стотици "фенове" зацъкаха с мишките - естествено, без никой да се усъмни или да провери "вестта".
Час по-късно в Twitter започнаха да излизат коментари, чиито автори силно се съмняваха в поредната спекулация и предупреждаваха меломаните да не мултиплицират нещо, преди да стана ясно дали е истина или не. Много тях се аргументираха, че "новината" липсва в световния информационен поток, а я има само в съмнителни шведски сайтове и Фейсбук. И така до неделя, когато пи арът на Бьорн опроверга слуховете. Шведите шумно се възмутиха и нарекоха въпросните публикации "пълен идиотизъм, идващ от олигофрени".
Последният съвместен концерт на Бьорн, Бени, Агнета и Ани-Фрид беше през 1980 година. През 1986-а имат телевизионно участие. Компилацията "ABBA Gold", издадена през 1992-а, е най-продаваният албум за всички времена във Великобритания. За последен път се появиха като група през 2008-а на премиерата на филма "Мама миа". Едноименният мюзикъл, базиран върху хитовете на АББА е гледан от над 60 милиона в театри на различни точки на планетата. Четиримата отказват всякакви предложения за ренесанс на квартета, независимо от баснословните хонорари, които им предлагат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай