Рамзи Болтън записва нов албум

Рамзи Болтън записва нов албум | StandartNews.com

Съдбата на героя ми е справедлива, казва актьорът Иуан Реон

Един от най-добрите епизоди във всички сезони на "Игра на тронове" - около това мнение се обединиха онлайн много тв критици и милиони фенове за "Битката на копелетата". Епична, кървава и майсторски заснета - и една от малкото със справедлив край в историята на най-гледания сериал на всички времена. Внимание: Ако не сте гледали девети епизод, не четете следващите редове.

Макар да чакаха дълго, поклонниците на кърваво-сексистката поредица получиха своето възмездие за жестокия Рамзи Болтън. Злият герой беше изяден от собствените си кучета, а преди това беше пребит с юмруци от обезумелия от ярост Джон Сноу. Но актьорът Иуан Реон, който игра коварния Болтън четири сезона, не е нещастен от това, че героят му беше убит. "Мисля, че беше правилно той да бъде премахнат, коментира 31-годишният англичанин в неделното си интервю за "Ентертейнмънт уикли". - Какво друго би могъл да направи след това? Той извърши толкова много. Случилото се с него е справедливо и правилно. Това е единственият път, след като достигна своя пик. Дори за публиката е по-интересно, че той слиза от сцената, когато героят му е на върха." Реон смята, че Сноу обосновано е пребил Рамзи. "Като фен на сериала се радвам, че това се случи. Джон Сноу трябваше да победи, защото иначе нямаше да има останала надежда в света", допълни още актьорът. Дори обезобразен и затворен в тъмницата, героят му не показа никакъв страх. "Рамзи все още мисли, че печели. Той е толкова арогантен и самоуверен, че вярва, че ще се оправи до последната минута. Той винаги мисли, че е добре." Не обаче и пред отворената озверяла паст на собствените му кучета, пратени от жена му Санса - многократно изнасилвана и малтретирана от него. Италианските мастифи, използвани като бойни псета и пазачи още от римско време, свършиха онова, които мнозина мечтаха да направят - разкъсаха Рамзи. А той си беше "помогнал", като нарочно ги бе държал седем дни без храна. "Това е жестока смърт, но и толкова иронична, защото той се фукаше с тези кучета през цялото време. Щастлив съм, че получи подобаващо "изпращане". Така трябваше. Изкарах четири прекрасни сезона в това невероятно шоу." Последните думи на Рамзи към Санса обаче хвърлиха феновете в ужас. "Сега аз съм част от теб", каза той. Може би наследницата на Севера е бременна от един от най-големите психопати във Вестерос.

Колкото до следващия проект на Иуан Реон, той ще бъде музикален. Малцина знаят, че злият Рамзи притежава прекрасен вокал. Всъщност първото му амплоа, още 16-годишен, е именно музиката. През 2015-а издаде дебютния си албум "Dinard", който в контраст с образа му на малкия екран е с лирична фолк музика, нежни вокали с акустична китара. Реон свири отлично на нея. Сега се задава нова музикална продукция.

Епичният сблъсък на копелетата в девети епизод всъщност е базирана на действителна война - битката при Кана, част от Втората пуническа война и една от най-мрачните на Римската република. Петият режисьор на този сезон Мигел Сапочник, който ръководи последните два епизода, сподели пред "Ентертейнмънт уикли", че е търсил вдъхновение в историята за това как да сблъска Рамзи и Сноу. На 2 август 216 пр.н.е. в района на Пулия картагенският предводител Ханибал разбива римляните с близо 26 000 души по-малко. Загиват 60 000 римляни, докато загубите на Ханибал са 6000 картагенци и келти.
За съжаление още един от Старките, Рикон, беше убит в предпоследния епизод по жесток начин. Пленникът на Рамзи беше пуснат да тича към брат си, докато психопатът го обстрелваше със стрели като дивеч. "Неговата смърт е знак, че нещата станаха зле, но че ще бъдат по-добре", коментира актьорът Арт Паркинсън пред "Холивуд рипортър".

Последният епизод ще се излъчи в 4 часа българско време на 27 юни и носи заглавието "Ветровете на зимата", както се казва и шестата книга на Джордж Р.Р. Мартин от поредицата му "Песен за огън и лед". Дългоочакваното заглавие все още няма дата на издаване. Какво се вижда от промоционалния клип за последния епизод, задава се мегавойна във Вестерос. Джейми Ланистър е при Уолдър Фрей, който вдига чаша с думите: "Фрей и Ланистър изпращат поздравите си!" Заплашителни думи, които може да означават, че битката на Джон и Санса не е приключила. Церсей и Лорас Тирел се изправят пред съда. А далеч в Мийрин Тирион с две изречения обобщава какво предстои в сериала: "Ти си в голяма игра вече. А голямата игра е ужасяваща."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай