Проф. Модева: Нужно е обединение, за да покаже България какво може

Когато тонът е конструктивен, може да се намерят добри решения, каза зам.министърът на туризма

Проф. Модева: Нужно е обединение, за да покаже България какво може | StandartNews.com

Аз съм съмишленик, винаги съм считала, че културното лице на България може да направи нашата страна още по-уважавана. Това заяви проф. Мариела Модева, заместник-министър на културата, по време на форума на "Стандарт" "Бранд България. Докосни Чудесата".

Пред мен е декларацията от Барселона под надслов - "По-добро място за живеене, по-добро място за посещение". Това, за което вестник "Стандарт" и госпожа Славка Бозукова работят от години, е една прекрасна инициатива, каза още проф. Модева. 

Тя посочи, че в изпълнителната власт има определени ограничители и механизми, според които може да се правят политики. "Ние също приемаме, че блогърите могат да правят добра реклама. Авторът на статията в "Льо Монд" за България бе поканен от министерството на туризма", каза зам.министърът по повод думиту на еврокомисар Мария Габриел, че е чела много хубава статия за българското Черноморие.

"След толкова години е време за обединение на всички вектори, за да може България да покаже какво има", посочи проф. Модева.

"Ние от настоящия екип на министерството на туризма не сме пропуснали нито едно събитие за подкерпа на туризма. Да раздвижим начина, по който се прави реклама на България. Приемаме инициативи, които да помогнат България да бъде по-добро място за живеене и посещаване. Деншното събитие също е подкрепено от министерството на туризма. 

Когато тонът е конструктивен, може да се намерят добри решения. 

Благодаря за възможността да сме заедно", заключи проф. Модева. 

Тя връчи символен подарък на госпожа Бозукова - Рогозенското съкровище, .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай