"Остава" вдигнаха Хасково на крака

"Остава" вдигнаха Хасково на крака | StandartNews.com

Турнето на групата тръгна от театъра в града на Гришо и ще мине през още 23 сцени из България

Свилен и компания направиха страхотен концерт в храма на Мелпомена

Ако някоя от родните банди завижда на "Остава", никой няма да се изненада. Свилен и компания преди вечер отвориха нова страница в БГ музиката. Заедно с момчетата от квартет "Сапаев" направиха страхотен концерт в храма на Мелпомена. Проектът "Остава" и театърът" е експериментален за България и е по идея на драматурга Елин Рахнев, който в момента е и шеф на трупата в града на Гришо. Макар че местната публика не се слави като най-емоционалната, Рахнев направи реверанс към Хасково и не сгреши. Защото всичко се промени, когато рокът влезе в театъра. Първоначално настъпи тишина, толкова типична за тематичната зала и толкова нетипична за подобно шоу - вероятно заради странното акустично звучене на жици. След второто парче обаче зрителите се включиха в популярните рефрени. Тоталният кеф настъпи, когато зазвучаха двете цигулки, виолата и виолончелото на младоците от "Сапаев". Появата им с алтернатив бандата е официалната им премиера пред широката публика. Хармонията между тях беше повече от очевидна, могат да потвърдят меломаните.

Юнаците от "Остава" изсвириха най-популярните си парчета от последните 14 години. "Шоколад", което още с появата си през 2003-а, ги изстреля на върха в класациите у нас и ги задържа там с месеци, и този път буквално взриви публиката.
Барометърът на одобрението фиксира и най-новата им клипирана песен "Океан". Ако се съди по реакцията на феновете, парчето има всички качества да стане хит. То влиза в предстоящия албум на групата, който ще се появи на пазара след два месеца. 3-годишният син на вокалиста Свилен Ноев, който носи неговото име и се снима във видеото на песента в нощен влак, направи в Хасково прощъпалника си на театралната сцена. Макар и срамежливо, малкият Свилен събра кураж и се качи при баща си за кратко. През останалото време с майка си аплодираше шоуто.

Петима от най-новите фенове на "Остава" в Хасково пък се оказаха от така нареченото защитеното жилище в областния град. Те получиха специална покана от Елин Рахнев за концерта. Момчетата признаха, че за първи път чуват подобна музика и присъстват на толкова зрелищно шоу. Но толкова им е харесало, че помечтаха на глас точно "Остава" да свирят на благотворителния им бал през май.

След много емоции и три биса, публиката не пожела да пусне групарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай