Оралният секс е причината за рака на Брус Дикинсън

Оралният секс е причината за рака на Брус Дикинсън | StandartNews.com

Фронтменът на Iron Maiden Брус Дикинсън говори за своето ракова заболяване. Той сподели, че то може би е причинено от човешки папиломавирус (HPV), който се предава чрез орален секс, съобщава zrock.bg.

Вокалистът на Maiden се изчисти от рака още през май. Преди това той беше диагностициран с туморно образувание в задната част на езика, след което претърпя няколкоседмична химиотерапия.

Дикинсън е бил диагностициран със заболяването точно след края на записите на новия албум на Iron Maiden „The Book of Souls".

„Всички се шегуват с Майкъл Дъглас (който също се лекува от рак, който според него е причинен от правенето на орална любов), защото той е правил орален секс, но това е доста сериозно нещо. Има стотици хиляди хора, които са в риск", заяви Брус. „Мъжете трябва да знаят – ако имате бучка там и сте над четирийсет, не предполагайте, че антибиотиците ще ви отърват от нея. Отидете и се прегледайте както трябва, защото е важно".

Музикантът допълни в интервю пред „Opie Radio", че хората не са особено информирани за човешкия папиломавирус. „Не искам да звучи сякаш проявявам неуважение, но човек би очаквал, че лесбийките ще са по-застрашени, но не е така. При жените е с 25 процента по-малко от мъжете. Изглежда има нещо, което повече засяга мъжете".

Запитан какво е научил от преживяването, Дикинсън отвърна – „Научих се да отделям по-малко време за хората, които ми губят времето".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай