Обречени на музиката

Обречени на музиката | StandartNews.com

Хитовете на дует "Мания" са звучали в Ню Йорк и Лас Вегас, шоуто им в София е довечера
Даниела владее сакса и кикбокса, Юлия е инструктор по аеробика

Две красиви дами ще пеят и извиват изящно тела в ориенталски танци довечера в София. Даниела Атанасова и Юлия Димитрова отдавна са познати на феновете на поп музиката като дует "Мания" не само у нас, но и зад океана, където работят. Шоуто им в "Ла кубанита" ще е истинско шампанско. Едва ли има някой, който да не си спомня "Не искам, не мога" по музика на Мария Нейкова и текст на Александър Петров. Парчето стана хит на "БГ радио" и е включено в компилацията "Любими песни за любими хора". Сега "Мания" се завръщат на родна сцена. Благодарение на опита си в САЩ, момичетата са създали зрелищен спектакъл - с красива визия, нови парчета, ефектна хореография и костюми. Подготвили са повече изпълнения на саксофон и балет, като в репертоара им не липсва и латино. Сестрите разкриха, че скоро са се впуснали в нова авантюра - да правят хип-хоп парче с известен рапър.

Даниела и Юлия са генетично обречени на музиката. Баба им е певица, на която дядо им акомпанира на кларнет, а бащата на момичетата е китарист. Затова е естествено, че талантливите сестри се качват на сцената в родния си Димитровград, когато са на 11 и 13. Те се включват в хора "Щастливо детство" и са вокалистки на вокално-инструментална група "Искри". Веднага след края на гимназията влизат в групата на баща си "Консонанс". Даниела е по-голяма с година и половина и може би затова самостоятелната й кариера започва от 1994-а. Но двете имат достатъчно общи страсти - най-вече попа и джаза - и решават да пеят заедно. През 1999-а в София ги забелязва продуцентът Валентин Марков от "Полисаунд" - той е кръстникът на дуета им. Почти всички песни от първия им албум "Не е истина", издаден същата година, стават хитове. Сред тях са "Светът е за двама", "Песента на щурците","Не искам, не мога". Тавата е от най-продаваните у нас тогава с повече от 50 000 копия. Година по-късно "Мания" е обявен за най-добър дует от Арт рок център. Интересът към тях расте, поканите от чужбина - също. На турне в Македония Дани и Юлия са подгряваща група на сръбската звезда Жерко Самарджич. През 2003-а са поканени от поп дивата Лили Иванова да подгряват неин концерт. Жан-Клод ван Дам е сред публиката и откровено ги аплодира. Пели са на една сцена с Васил Найденов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Маргарита Хранова, Йорданка Христова, Тоника СВ и Б.Т.Р., Георги Христов, Камелия Тодорова, Петя Буюклиева, Илия Ангелов. Гастролират из цяла Европа, Израел, Египет - чак в Китай и Южна Корея. Стигат до САЩ и там през 2005-а получават една от най-престижните си награди - първо място на Световен шампионат по изкуствата в Лос Анджелис. По това време вече имат втори албум, "Хладни очи", в който едноименната песен става хит заедно с "Много далеч" и "Дъжд от любов". Участват и в Евровизия 2005 с парчето "Bitter-sweet", което ги прави по-разпознаваеми и на Стария континент.
Сестрите обичат да изживяват мига

но винаги с едно наум за бъдещето

Освен поп соул, фънк, аренби и джаз, си падат и по секси бельо. Дани, която е и твърде добра на саксофона, харесва група "Инкогнито" и Арета Франклин, Юлия - същите плюс Джордж Майкъл. Хубавите жени играят аеробика от години. Естествено, са много ухажвани. Юлия продължава да води курсове, Даниела пък е била инструктор в най-елитните клубове в Ню Йорк. Владее кикбокс, зумба, степ аеробика и още какви ли не разновидности за извайване на стройно тяло.

Преди време сестрите признаха, че са били влюбени в един и същ мъж, но в крайна сметка едната отстъпила. И вкусовете им за силния пол са идентични - и двете харесват господа с чаровна усмивка, хармонично тяло, поддържани, със сексапил. Горе-долу по едно и също време се и омъжват.

През април 2007-а Юлия и нейният съпруг посрещат първата си рожба. Пак тогава Даниела вдига сватба с бившия пианист на "Латино партизани" Ивелин Атанасов. Година по-късно тя печели зелена карта и заминават за САЩ. Там дамата получава предложение от групата на прочутия басист Слай Джералдс, с която работи повече от три години.

"Мания" участва в най-големия блус фестивал, който се провежда всеки юни в Ривърхед, Лонг Айлънд, Ню Йорк. Сестрите правят шоуто си на круизи в Англия и Естония през 2009-а и 2010-а. Хитовете "Светът е за двама", "Не искам, не мога", "Не е истина" са звучали в Чикаго, Лас Вегас, Ню Йорк, Вашингтон, Финикс.

Даниела, която е майстор и на саксофона, е свирила и пяла и с групите на съпруга си. Ивелин е еднакво добър в рока, госпъла и джаза. Любопитно е, че тя говори, чете и пее чудесно и на португалски.
На джаз феста в Банско, който приключи преди броени дни, сестрите

получиха поредните овации

След прекрасния концерт на Кенди Дъфлър, виртуозната саксофонистка от Холандия, се запознали с нея на купона в бара на хотела. Тя пък останала приятно изненадана от срещата с колежка по сакс. "Изсвирих песен за Кенди. А тя ми "даде" бенда си, за да изпълним най-големия й хит Lili was here", разказва възторжената Даниела. Сега, след като вече получи и американско гражданство, тя ще прекарва все повече време в България. А това значи нови хитове на дует "Мания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай