Министър Павлова гост на годишните награди на БГ радио

Министър Павлова гост на годишните награди на БГ радио  | StandartNews.com

Над 10 000 фенове на българската музика изпълниха до краен предел централния площад в Благоевград на грандиозния концерт за връчването на наградите на БГ Радио в събота вечерта. За трета поредна година областният център бе домакин на музикалното събитие, а сред публиката бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът Атанас Камбитов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, както и други известни лица от артистичния свят.

Рафи се появи в новото си амплоа на водещ на церемонията. Б.Т.Р., Крисия, Жана Бергендорф, Рут, Pavell, Venci Venc, Мойсей, Дивна, Графа, Теодосий Спасов, Георги Янев, Михаела Маринова от Х Фактор, Михаела Филева, проект "Легендите" - Константин Цеков, Йордан Караджов, Косьо Марков, Стенли, Любо и Димитър Кърнев изпълниха най-новите си парчета. Британската група „East 17" поднесе своя специален поздрав, а снощи /неделя/ изнесе и голям концерт на площада за празника на града. Годишните музикални награди за първа година се връчиха на две сцени едновременно в Благоевград и Бургас.

През 2015 г. връчването на златните статуетки се превърна в най-мащабното музикално събитие с изпълненията на Крисия на "Планетата на децата" в компанията на 20 деца и 30 бели гълъба, магическата "Притури се планината" на Теодосий Спасов и Георги Янев с народната певица Александра Борисова - Съни и международната колаборация на Мария Илиева с East 17.

Изпълнители на годината са Криско и Михаела Филева. Наградата за албум и група на годината взеха БТР, призове имаше още за дебют, текст, песен и др.

Тази година единствената статуетка, която се определя от eкипа на БГ РАДИО - наградата "Ана Мария Тонкова" за БГ Вдъхновение - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на Тони Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай