Михаил Турецкий води хора си

Михаил Турецкий води хора си | StandartNews.com

Най-известното в света руско музикално зрелище, чийто диригент е маестро Михаил Турецкий, ще гостува у нас на 30 октомври. В изключителния ансамбъл "Хорът на Турецкий" са събрани десет солисти с различни гласове. Артистите ще пеят и танцуват в зала 1 на НДК по покана на "БГ саунд стейдж" и "Кийн актс".

Многогласието, вокалните диалози, вълнуващата сценография и хореографията са визитната картичка на ансамбъла. Вече над 20 години хорът представя своите програми надлъж и нашир по света, оставяйки възхитена от марката "Турецкий" публика. Програмите са във всички стилове и жанрове. Благодарение на широкия спектър мъжки гласове те представят с еднакъв успех и на най-различни езици евъргрийни от Бах през "Куин" до "Рамщайн". В репертоара са шедьоври на класиката - мюзикъли, опера и оперета, градски романси, шлагери от съветската епоха, еврейска естрада, световни рок и джаз хитове, съвременна поп музика.

Ансамбълът е гостувал в Кремъл, в "Октябрский зал" в Санкт Петербург, в Роял Алберт хол в Лондон, в Карнеги хол в Ню Йорк, Долби Тиътър Ел Ей, Джордан хол в Бостън и още над 100 зали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай