Мъже се надпяват с фолклор в Разлог

Мъже се надпяват с фолклор в Разлог  | StandartNews.com

Община Разлог ще бъде домакин на 19 септември на XI издание на Националния фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители. Атрактивната музикална проява ще започне в 10,30 часа и ще продължи през целия ден.Лауреатите на събитието ще се качат отново на сцената в 19:00 часа, за да изнесат гала концерт.

Това е единственият по рода си фестивал за автентичен мъжки фолклор в България и за поредна година ще се проведе под мотото „От древността към вечността". Организатори са община Разлог и Народно Читалище "15.IX.1903-1909" в града.

Събитието се провежда за пръв път през 1998 г. по идея на Георги Мекушин и Мъжка фолклорна група към Ансамбъл „Перун". В първият фестивал вземат участие 19 групи от областите Благоевград и Пазарджик. През годините броят на участниците се увеличава, а проявата става популярна сцена за изпълнения на автентични български песни. На X Национален фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители през 2013 г. се надпяваха 45 групи и 30 индивидуални изпълнители от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай