Мария Габриел връчи наградата на „Европа Ностра“ 2021 г.

Призьорът фондация "Таратанци" прави Къща на хорото

Мария Габриел връчи наградата на „Европа Ностра“ 2021 г. | StandartNews.com

Еврокомисарят ни Мария Габриел връчи тазгодишната награда на „Европа Ностра“ на Фондация „Таратанци“. Призът е за проекта „Стъпките на България“. По него са изработени графики на стъпките в българските хора, как те оформят различни кръгли и звездовидни форми.

„Това, което правим с „Европа Ностра“ дава сили на културно-историческото наследство, на визионерството в цяла Европа. Енергияна хорото, където протягаш ръка към другия требва да се превърне в мисия“, каза при връчването на наградата Мария Габриел. Тя поздрави „Таратанци“ за иновативната идея и им пожела да я надграждат.

Еврокомисарят акцентира и върху новия проект „Нов Европейски Баухаус“, като подчерта, че той има амбицията да се превърне в движение за креативност, култура и зелени идеи. „Важна е протегнатата ръка като въ българското хоро, което е хармония, красота и послание към цяла Европа“, каза още Мария Габриел.

„Вече 20 години ние от „Европа Ностра“ помагаме да се съхрани и развива културно-историческото наследство. Трябва да сте уверени и горди с тази награда, още повече, че „Таратанци“ е създадена от млади жени“, каза и главният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович. Тя подчерта, че кампанията „Чудесата на България“, която е вече носител на наградата на „Европа Ностра“ вече е посланик на идеите на организацията за опазване и развитие на културно-историческото наследство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай