Марио Хосен изкушава с танго

Марио Хосен изкушава с танго | StandartNews.com

Европейският музикален фестивал стартира в сряда вечер от 19,30 часа в зала "България" с мощен концерт - "Годишните времена на Буенос Айрес", в изпълнение на ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Георги Патриков. Гост-солист е прочутият наш цигулар Марио Хосен.

Астор Пиацола създава творбата си през 60-те години на миналия век - тя е от най-ярките сред наследството на страхотния аржентински майстор на тангото. Неслучайно Пиацола го превръща в класиката на миналото столетие.

"Музиката на Пиацола е не само за ценители - тя е за всички, които обичат красивото и емоционалното изкуство. Публиката ще се наслади на тангото, стилизирано през погледа на класическите музиканти", коментира Марио Хосен.

Виртуозът изнася първия си концерт едва на 8-годишна възраст. "Още тогава се заразих със страстта да свиря пред публика, която ме зарежда много силно. Цигулката и концертите са моят живот, те са моят еликсир", споделя Хосен, гастролирал в над 32 страни по света. Той живее във Виена, но преподава в България и из Европа. Неговата цигулка G. B. Guadagnini от 1749-а му е предоставена от Австрийската национална банка.

Публиката ще чуе "Гръцки танци" от Никос Скалкотас и "Дивертименто" за струнен оркестър от Бела Барток. Билетите са на касите на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай